Vilda Växt vandring med Dan Uhrbom

Två dagars Vildaväxtvandring med Rawfood-inspiration!

Vad vi kan äta för vilda växter i naturen – med Dan Uhrbom i Kungsängen/Brunna.

Dag 1: Lördag 14/5 kl 11-16  Pris: 350:-

Dag 2: Söndag 15/5 kl 11-16  Pris: 350:-

650:- för båda dagarnadanuhrbom

Lördag:

  • Vi lyssnar åter till Dan när han pratar om vår inre kraft som vi alla är födda med, om ätliga växter i vår natur och varför de är så nyttiga. Dan berättar också om mikroorganismerna i naturen och i tillskottet Probioform, deras viktiga och välgörande verksamheter i jorden och i tarmarna hos både människor och djur.
  • Vi tar en promenad och plockar vilda växter som finns i omgivningen.
  • Dan demonstrerar bland annat hur man gör en uppiggande grön smoothie gjord på vilda växter som vi plockat, med frukt, hela bär och Probioform i, samt hur man gör groddar.
  • Vi gör crackers och frackers som vi hoppas hinner torka i torkugnen tills nästa dag.
  • Under tiden visar Dan bland annat hur man gör ”vildsallad”, en sesampasta, en rödbetssallad. Vi mal lite gröna blad i handkvarnen. Det vi gör kan variera något.
  • Dags att äta vildsallad och det övriga tillsammans med surkål, crackers och kokosfett, syrade granskott, syrade tallkottar, syrade rönnbär, syrade gröna blad etc.

Söndag:

  • Vi repeterar lite om gröna blad och visar hur man på vintern kan använda färska råvaror från träden. Vi smakar av frackers och crackers om de blivit färdiga.
  • Vi syrar vitkål och vilda blad. Ta med dig ett par små glasburkar 0,3 & 0,2 liter – med skruvlock går utmärkt. Av det som blir över kan vi göra en god kålsallad.
  • Samtidigt gör vi en Schnitzerkost av groddat bovete-rivet äpple-blötlagda russin-citronjuice-finriven ingefära-hackade gröna blad – (som är en utmärkt måltid i sig) olika röror typ vegankaviar, spiralis-spagetti med tomatsås, tallkvist-pesto m.m. så det igen blir en inspirerande måltid som vi äter tillsammans med crackers, kokosfett, frackers. Schnitzerkosten tar vi som efterrätt med en god avokadokräm.

Anmäl dig till Ines Stahlhacke:

Mailadress: s.ines@comhem.se eller ring 0707-918161

Adress:  Tarantellastigen 77 (lokalen); 196 37 Kungsängen

Check Also

ekologisk giftfri vattenfärg

Ekologiska giftfria vattenfärger

Lillen har kommit in i en riktigt målarperiod, så igår när jag passerade EcoSthlm butiken …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.