Superplantor i Grönsmoothien

Vi har fått tag på nässlor och börjat köra det i grön smoothien varje morgon. Förra veckan hade vi även i purslane, portlak som den heter på svenska, osäker om den finns vilt i Sverige, men den går definitivt att odla. Den är syrlig i smaken med lätt krispiga blad. Portlak är en riktigt superplanta med tanke på dess höga koncentration av Omega-3. Den sägs innehålla 6 ggr mer E-vitamin än spenat, 7 ggr mer karoten än moroten och är bra för matsmältningen.

Känns så himla lyxigt att få ha i vilda växter, hoppas verkligen ni alla där hemma i Sverige nyttjar sommaren och allt det gröna som finns tillgängligt gratis, maskrosblad, kirskål, nässla mm. Kolla gärna in Skogsskafferiet för mer info.

På eko marknaden i helgen köpte vi på oss lite aloe vera blad/kvistar som också är en riktigt superplanta.

grön smoothie brännässla och aloe vera

Aloe Vera är en riktigt näringsboost och innehåller i stort sett alla vitaminer och aminosyror kroppen behöver, har fantastiska inflammationshämmande egenskaper och stimulerar celluppbyggnad.

Traditionellt används denna superplanta mot matsmältningsproblem och tarmirritation, och sårläkning eftersom gelén har antibakteriella, svampdödande, antivirala och antiseptiska egenskaper

Här i Peru är det populärt att tvätta håret med gelén 🙂

grön smoothie brännässla och aloe vera

Check Also

recept cordyceps maca superfood boll

Cordyceps/Maca Superbollar

Cordyceps är ju ett riktigt superpulver som går att läsa mer om här, likaså det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.