Sena kvällar

IMG_6289

Vad tycks om min alla hjärtans dag överraskning till Chris 😉

Det har blivit flera sena kvällar på raken. Igår hälsade på en kompis som öppnat en restaurang som heter Veggie Pizza. Vår kompis blev för två år sedan väldigt inspirerad av Chris som hade berättat om levande föda, och nu görs pizzabottnarna av bl a groddat vete.

Det har varit stor anstormning till det här nya stället där toppingen på pizzorna är bl a alfalfa groddar, avokado och sesamfrön.

IMG_6285

Nu ikväll hade vi gäster över på middag. Dom har en 2-årig dotter så det var extra roligt för León med ett annat barn istället för bara massa vuxna människor. Det bjöds på en varm raw asiatisk morot/pumpa soppa med ingefära, gurkmeja, vitlök, spiskummin och lime. Ska göra den snart igen och skriva upp receptet 🙂 Efter soppan serverades grönsaksfyllda nori-rullar med grönsaker med en “jordnötsdippsås”, dock gjord på mandlar eftersom jordnötter innehåller 26 stycken mycotoxiner, (cashewnötter innehåller 25 st), så dessa nötter vill vi såklart undvika att få in i våra kroppar. Kan be Chris skriva ett inlägg sen om mycotoxiner. Till efterrätt blev det ett glas rött och en raw chokladtryffel tårta med hallon, ska ta en bild när jag vaknar, om nu biten lyckas stå kvar i kylen över natten…..

Check Also

glutenfritt ekologiskt ris och bovete bröd sattva bageriet utan jäst

Vegan och Glutenfritt

Vi får ständigt frågor om vi äter någon tillagad upphettad mat, och yes, det gör …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.