Ingredienser 2 portioner:
Varva de olika rörorna på varje platta, gör valfritt antal lager och toppa med t ex tomater och basilika.
Lasagneplattorna
1 stor zucchini i tunna skivor
Dela zucchinin på mitten och gör skivor i mandolinen. Har man ingen mandolin går det bra att skära med kniv eller använda sig av osthyveln.
Tomat Sås
ca 2 dl soltorkade tomater, blötlagda
1 liten tomat
ca 1/2 gul lök
vitlök
olivolja
citronjuice
salt och peppar
Kör allt i matberedaren till jämn sås.
Ricotta
ca 1 1/2 dl pinjenötter eller solrosfrön, blötlagda ca 4 timmar
citronjuice
salt
vatten
Mixa ingredienserna i matberedaren eller med stavmixern, späd på med vatten till önskad ostkonsistens.
Pesto
ca 1 dl mandel, pinjenötter eller pumpa/ solrosfrön
en kruka färsk basilika
olivolja
vitlök
salt och peppar
Mixa allt med stavmixern eller i matberedaren till grovkorning massa.