Raw Pannkaka

I helgen gjorde jag och den lille lite torkugns projekt. Bl a så aktiverade vi massa mandlar, bovete, pumpa- och solrosfrön. Alltså lade i blöt under natten eller i ngr timmar, för att sedan torka i torkugnen. Tidskrävande, arbete, men så värt besväret. Och jag älskar mandelsmör på aktiverade mandlar 🙂

 

Varför vi ALLTID blötlägger nötter och frön….

Kort och gott kan man säga att alla nötter och frön som finns i butikerna (och i naturen) befinner sig i ett sovande stadium. Och all kraftfull information om hur fröet/nöten blir till ett träd, skyddas av fytinsyra och enzymhämmare. Och för att väcka dessa små sömntutor från en annars möjlig evig skönhetssömn så behövs det vatten och en nypa salt. Så blötläggningen tar bort fröet/nötens egna försvarssystem som annars hindrar våra kroppar att ta upp alla suveräna näringsämnen.

Och vakna “aktiverade” frön/nötter är alkaliserande och påverkar syra/bas balansen positivt. Sovande nötter försurar kroppen, och mångas magar reagerar negativt på sovande nötter, så valet att blötlägga är självklart i min mening.

När torkugnen väl är igång, vill jag att alla 9 brickor ska vara fyllda med något, så vi gjorde även massa nötfria pannkakor, anti-candida vänliga, utan massa sött 🙂 Dessa är bl a med linfrön och rödbetsjuice, toppade med lite frysta hallon och kokos flingor innan de åkte in i torkugnen.

rawfood pannkakor utan ägg, gluten och mjölk, hälsosamma pannkakor

Och sen, ett antal timmar senare, blev det måndags brunch 🙂 Vi fyllde dem med raw jordgubbsgrädde, hackade aktiverade mandlar och hallon, supergott! Ja det gäller och planera sina gotte matmål noga i förväg.

raw food pancakes pannkakor glutenfritt. anticandidadiet

Check Also

rawfood blogg, 801010, rawfood, råkost, häslosam diet, rawfood diet, frukdiet, rawfood till barn, gå ner i vikt med rawfood, dieter, kostråd, levande föda

Cashewnötter och Candida

I ett tidigare inlägg om agave nektar kunde ni läsa om varför man bör undvika …

One comment

  1. Underbart! De här ska jag definitivt testa när jag fixat en torkugn i sommar! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.