Raw food på resande fot

Många undrar hur man enklast håller en råkost när man är på resande fot. T ex på långflygningar utomlands, eller längre tåg, bil och båtresor. Raw food är så mycket mer än frukt och nötter, vi gillar när det är plock buffé och León håller sig sysselsatt.

Här är några av våra favorittips:

* Äppelklyftor med mandelsmör och kanel

* I en glasburk, ta chiafrön, ca 1-2 msk/person och blanda med ca 2,5 dl vatten, häll ner frysta bär och lite vanlijpulver, rör om. Glöm inte att ta med en sked.

* Grönsaksbitar typ blomkål och broccoli som med fördel kan bli snabbmasserade med lite olivolja och örtsalt t ex Herbamare.

* Paprika, stjälkselleri, morot och gurkstavar som doppas i guccamole eller vegansk bönhöra eller raw hummus.

* Solrosskott är goda att äta som de är.

* En burk med oliver eller varför inte hemmagjord tapenade.

* Melon uppskuren i bitar. Bör ej ätas tillsammans med annan frukt eller mat, så inta denna en halvtimme innan övrig måltid.

* Inkabär, mullbär och gojis är roligt att sitta och plocka och leka med för mindre barn.

* Avokado med noripapper. Ta med en bestick kniv för att kunna dela avokadon och göra små bitar, lägg sedan på lite noripapper på varje avokadobit.

* Mungbönsgroddar med lite (rostad)sesamolja eller kokosolja, riven ingefära, färsk koriander eller persilja.

* Indisk solrosfrömix som man kan lägga på kålblad.

* Super god spread på raw kex eller grönsaksbitar. Mixa blötlagda solrosfrön till krämig konsistens, tillsätt en skvätt citronjuice. Mixa sedan i annan bunke några torkade fikon till en smet, späd med vatten. Blanda sedan ner fikonkrämen i solroskrämen. Eller så kan man ta soltorkade tomater och lite basilika/oregano för en mer italiensk smak. Förvara i glasburk.

* Gör egen smoothie på lite bovete (blötlagd 15 minuter), banan och frysta bär, kanske någon dadel och lite vaniljpulver. Perfekt att smyga ner alfalfa groddar :) Häll i termos.

* Sköljda gröna blad, typ ruccola eller spenat, att äta som de är, supergott!Många undrar hur man enklast håller en råkost när man är på resande fot. T ex på långflygningar utomlands, eller längre tåg, bil och båtresor. Raw food är så mycket mer än frukt och nötter, vi gillar när det är plock buffé och León håller sig sysselsatt.

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.