Raw desserter i tidningen

 

Tiden verkligen rusar iväg och det har hänt en miljon roliga saker senaste veckan. Internet har strulat ett gäng dagar och vi har inte kunnat använda datorn, så därav det långa mellanrum på inläggen.

Vill börja med att avslöja den största nyheten som är att vi, här i Lima, har öppnat upp ett rawfood ställe som serverar levande föda  och desserter 🙂 Superspännande! Det heter Deli Viva och är 100% ekologiskt (såklart!). Men mer om det senare….vill att Chris ska vara med när vi skriver det inlägget 🙂

Förra måndagen var det som tidigare nämnt plåtning av mina raw desserter för Perus enda stora seriösa tidning, El Comercio. De hade fått nys om vårt nya raw ställe och ville absolut göra en artikeln till deras helgbilaga. Temat var tårtor och sötsaker till Mors Dag, 11 maj, där vi då skulle representera det hälsosamma alternativet. I lördags kom tidningen ut och resultatet blev kanon fint!

rawfood el comercio, rawfood somos, rawfood artikel tidning

Jag hade gjort en riktigt typisk svensk midsommartårta med färska hallon och dekorerat med ätbara blommor. Och för att trigga de peruanska smaklökarna, en mousse på mango och passionsfrukt, chokladkaka med lucuma grädde och cake pops med pollen. Färgglatt, extremt nyttigt och proppat med superboostar!

Raw food är verkligen helt nytt för peruaner, så de kan knapp förstå att man kan baka så här gott utan ugn och de klassiska ingredienserna som mejeriprodukter, mjöl, ägg och socker.

lucuma choklad bakelseraw cake pops

Check Also

glutenfritt ekologiskt ris och bovete bröd sattva bageriet utan jäst

Vegan och Glutenfritt

Vi får ständigt frågor om vi äter någon tillagad upphettad mat, och yes, det gör …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.