Pepparrotssås

krämig rawfood pepparrotsås, nötfri

Supergod nötfri raw pepparrotsås som passar utmärkt till grönkål 🙂

Pepparroten innehåller tre gånger så mycket C vitamin som citroner och användes tidigare som medicin mot skörbjugg. Roten är även rik på kalium. Den sägs ha egenskaper som ökar blodflödet, ska vara bra för matsmältningen, reglera blodtrycket, lindra symptomen vid influensa, halsont och bronkit.

 

Ingredienser:

2 dl solrosfrön (blötlagda i 4 timmar)

5 msk riven färsk pepparrot

5 tsk olivolja

1 krm salt

2 duttar svartpeppar

1 tsk citron

1,75 dl vatten

 

Mixa allt till slät konsistens, späd ev med mer vatten.  Smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer riven pepparrot.

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.