• Välkomna på hälsoäventyret

  Häng med och surfa på hälsans våg med oss på rawfood-familjen. Bam.

 • Desserter

  Plantbaserade efterrätter att leva för. Utan socker, gluten, mejeriprodukter, ägg.

 • Magisk Grönjuice Fasta

  Mer om styrkan bakom fasta...

 • Superfood Smoothies

  Enkla näringsbomber när som helst under dagen...

Om Oss

chris argus rawfood yoga lärare, tree of life student, diabetes kost, viktnedgångChristopher Haster

Med bakgrund inom svensk elitlöpning och ett ständigt driv för nya lärdomar har Chris utvecklats mycket inom ett flertal aspekter av holistisk hälsa.

Med över 1000 timmar som yoga instruktör, bas Iyengar Yoga; ett antal års erfarenhet av shamanism i Amazonas djungel; utvecklande personliga samtal; samt Masters studier inom levande föda, har han omvandlat mycket av den teoretiska kunskapen till praktisk erfarenhet.

Han studerar för tillfället en 2 årig Masters of Arts in Vegan and Live Food Nutrition genom det framstående Tree of Life Rejuvenation Center i Arizona, USA, som drivs av Gabriel Cousens M.D. D.D. Chris har också en Rawfood kock- och lärarutbildning från Creative Health Institute, USA.

rawfood barn bebisarLeón Argus Haster

En 4-årig rawfood/vegansk kille som fått ta del av mamma och pappas internationella raw liv. León är uppvuxen med grönsmoothie varje morgon, massvis med groddar och håller en 80% raw vegan kosthållning.

Han är full av energi och hjälper gärna till o busar köket. Favoritmaten är rawghurt med superfoods, bipollen, marinerad broccoli, färsk spenat och basilika 🙂

6 comments

 1. hejsan!

  Älskar rawfood och lär mig varje dag. Är dock allergisk mot avocado, vilket gör det hela lite mer omständigt. Vad kan man byta ut den mot i recept ex i rawyoghurten?

  • Hej, du skulle kunna testa och byta ut avokadon mot banan, något nöt/frö smör eller hampafrön. Hoppas du får till det, lycka till!!

 2. Hej, jag är i processen att öppna mitt eget rawfood cafe, små skaligt som kommer koncentrera mycket på smoothies och fylliga sallader samt raw food efterätter. Jag har hållit på med raw food i ca 4 år nu och älskar det mer för varje år. Så nu vill jag göra det till mitt yrke. men jag söker efter en kurs där jag kan fördjupa mig inom rawfood tekniker, recept och närings lära. Kan ni tipsa mig om vart man kan finna en sådan kurs? Vart som i världen spelar ingen roll. Men jag vet att dom flesta kurserna är dyra, så jag undrar om ni vet vilken kurs som är värd att betala så mycket för, den som man kan få mest ut från. Ser fram emot att höra från er, Vänliga hälsningar, Ellie

  • Hej Ellie,
   Jag skulle titta på var lärarna har sin utbildning från, hur det verkar funka för dem och vad de lär ut i kursen och hur det passar in för det som du vill erbjuda på kaféet. Ska kaféet hålla högsta healing standard eller ska det vara ett hippt trendigt rawställe. Vi är antagligen några av de mest strikta vad gäller healing och skulle t.ex inte röra cashews med tång, något som de flesta andra “raware” använder då det är en hyfsad transition food när man går från animaliskt, socker och lagat. Med det sagt, så kanske det egentligen inte ens är nödvändigt med en “stämpel” på att du klarat av en kurs, det viktigaste är att du ständigt läser på, står i köket, hittar din glädje och sprider budskapet. Keep up the good work , och bjud in oss till kaféet 😉 Bless C

 3. Hej på er..
  Jag läser med intresse kommentaren ovan. Jag är en gröngöling och har bara ätit raw i 1 år.. Jag tycker min resa har varit fantastisk men mkt svår.. Det finns så mycket förhållningssätt och det verkar som du nämner ovan, finnas två läger.. En där man äter allt och en där ex banan, havre, vissa frukter och cashewnötter är big nono.. Varför undrar jag? Jag blev också nyfiken när du skirver heling raw, vad menas med det? Jag har en aning om att med ett holostiskt sätt att se på vad vi äter är den där vår kropp får tala om vad den behöver. Jag tex kan inte äta sötningsmedel.. Jag fixar inte att äta dadlar.. Det är för sött och min mage kraschar.. Jag undviker efterätter och ersättningsrätter.. Svårigheten är att jag inte heller klarar tex grönkål, broccoli, kål osv.. Så jag har svårt att äta efter en viss”stil”..
  Tack för en bra sida och mkt inspiration..

 4. Hej
  Googlar runt för att få några bra förslag på levande föda/raw food middagar som även våra 8 åriga tvillingar kan tugga i sig. Förbereder mig på att snart åka till Living food/Skeppsgården i Valdermarsvik för att praktisera 12 dagar i kök. Detta har jagat mig i många år och jag var första gången på det för ca 6 år sen. Jag är även inne på shamanism och och 🙂 Det var så roligt att komma in på eran sida 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.