Mors dag och 5 månaden

Tycker ni som vi, att tiden bara rusar förbi nuförtiden? Förra veckan hände så mycket saker att jag hann inte sitta framför datorn någonting. Följ mig gärna på Instagram där jag är mer aktiv 🙂

Igår firades iallafall Mors dag i hela Nord/Syd Amerika. Jag fick sovmorgon och vaknade sedan till en fotmassage. Efter frukost fick jag massa egentid i köket och lagade veganmat. För efter senaste veckan med 100% raw var jag supersugen på kokt råris. Och då tillagat på peruanskt vis. Innan jag kokar riset, fräser jag det med vitlök, salt och kokosolja, sen på med kokande vatten. Och när det är klart kryddar jag på med gurkmeja. Till det hade vi chimichurri-marinerad broccoli och kokta vita bönor i en ljummen raw paprika/rödlök/soltorkad tomat sås. Jag gjorde sedan raw gotte med lakrits 🙂 Sega chokladbitar med Kung Markattas lakritspulver och svarta sesamfrön.

salt lakrits raw food godis

Framåt sen eftermiddagen tog vi oss ut för att gå ner till strandpromenaden och kolla solnedgången.  Som jag nämnt tidigare så är vintern på väg mot Lima, och många har UGG´s skor, stora jackor och halsdukar. Vi skrattar såklart åt detta, för om sanningen ska fram så är vädret typisk svensk sommar 🙂 18-24 grader varje dag. På bilden har vi precis kommit ut från porten och västen åkte av på en gång, riktigt gött i solen, och här är klockan halv fem 🙂

hårtvätt med vatten, nopoo, att inte tvätta håret

Har ju glömt bort att göra ytterligare uppdatering kring mitt hår, är nu inne i 5:e månaden utan hårtvätt. Det har alltså gått dryga 4  1/2 månad sen jag slutade med bikarbonatstvätt, helt otroligt! Jag har alltså bara tvättat håret med vatten och gjort ca 1 surskölj i veckan. Nu har det värsta stadiet passerat och jag kan börja ha utsläppt utan att det ser smutsigt ut. Är så glad att jag stått ut med denna hårtvätts-lösa period, för det blir verkligen bara bättre och bättre 🙂

Gårdagens solnedgång över Stilla Havet, magiskt som vanligt.

solnedgång stilla havet lima peru

Check Also

grönsallad med persika, viktbedgång, gå ner i vikt, detox, hälsa

Rawfood & veganmat senaste veckan

Många av er läsare ber oss lägga ut bilder på vad vi äter om dagarna. …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.