Mjölksyrade grönsaker

mjölksyrade grönsaker surkål probiotiska

För några veckor sedan gjorde Chris en jätte batch av fermentarad mjölksyrad rödkål. Trots namnet har detta har inget med mjölk/laktos eller något från djur att göra, utan är helt vegan och raw 🙂

Att mjölksyra sina grönsaker är en traditionell kost över hela världen och en vanlig konserveringsmetod, en oöppna batch har en hållbarhet iallafall ett år. Syrningsprocessen  ger grönsakerna ett förhöjt näringsvärde samt gör grönsakerna mycket lättsmälta och personer som vanligtvis har svårt att äta råa grönsaker kan utan problem äta de syrade istället.

Syrade grönsaker är rena hälsokosten och har en probiotiskt verkan på tarmfloran, är mycket basist och stärker immunförsvaret. De verkar också allmänt renande i kroppen eftersom de har en desinficerande effekt i tarmen och skyddar oss från skadliga patogener och miljögifter. Många syrade grönsaker innehåller även vitamin B-12

mjölksyrade grönsaker surkål probiotiska

León har blivit helt tokig i surkål och kan äta hur mycket som helst 🙂 Smaken är lite syrlig och pikant, så ju tidigare man introducerar de mjölksyrade grönsakerna desto bättre då små barn utan problem kan bita på en citronskiva utan att röra en min. Speciellt barn med allergi, astma eller eksem mår mycket bra av regelbundet intag av mjölksyrade grönsaker, och från 1 års ålder rekommendera vi att ge en matsked varje dag.

mjölksyrade grönsaker surkål probiotiska

 

Check Also

detox, anti-candida diet, candidakost, utrensning, fasta grön juice, fasta, rawfood recept, gå ner i vikt med rawfood

Kostråd vid candida och svampinfektion

Kan man bli av med candida genom att förändra sin kost? Svaret är ja! För …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.