Mandelmjölk

mandelmjölk recept rawfood mjölkfritt laktosfritt

Mandelmjölk är ett kanon alternativ till annan slags mjölk. Mandeln är mycket rik på E- och B-vitamin, mineraler såsom zink, magnesium, järn och fosfor, och innehåller massa nyttiga fetter. Mandlar är ett självklart val för oss då de innehåller mer kalcium, magnesium och kalium än andra nötter 🙂

Enligt Dr. Gabriel Cousens i Rainbow Green Live-Food Cuisine kan man, om nödvändigt, ge mandelmjölk (utan vanilj och sött såklart) till bebisar under 6 månader som komplement till bröstmjölk. Annars ligger rekommendationen från 8 månader.

Recept Mandelmjölk

  • 1 liter vatten
  • 2 dl aktiverade mandlar (blötlagda 12 timmar, sedan avsköljda)
  • 1-2 krm äkta vaniljpulver
  • 3 dadlar eller annat valfritt att söta med (vid candida/diabetes, söta med björksocker)
Mixa mandlar och vatten, sila ev bort pulpen (nötköttet). Mixa sedan ner vaniljpulver och ev sötningsmedel.
Håller i kylen 1-2 dagar.

Check Also

hampafrön top 10 superfood växtbaserat protein

Top 10 Superfoods – Hampafrön

Vi gillar inte helt oväntat dom bästa plant-baserade källorna av protein, och just därför är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.