Levande föda och raw food till små barn – Del 3

Gabriel Cousen, M.D. Rainbow Green Living-Food Cuisine.

Vi fortsätter med vad Dr. Gabriel Cousens skriver om babymat i sin bok, Rainbow Green Live-Food Cuisine.

I första delen kan du läsa om rekommenderad raw food mat från 6 och 7 månaders ålder och i del 2 från 8 månader och äldre.

9 månader och äldre

Ananas
Betor(mixade eller fint rivna)
Morötter (mixade)
Rabarber
Blomkål
Aubergine (marinerad i rosa salt och olja för att mjukna)
Brysselkål
Sparris
Spenat (mixad eller uppmjuknad genom att massera in rosa salt. Låt stå i 30 min. Marinera sedan i linfröolja och låt stå i 1 timme. Hacka sedan fint.)
Grönkål (tillred på samma sätt som spenat)
Alger (blötlagda och fint hackade)
Stjälkselleri (juicad eller mixad)
Helt bovete (groddade och mixade)

Receptförslag:

Grön Juice

gurka
selleri
grönkål

Juica alla ingredienserna och drick tillsammans.

Fler recept finns i boken 🙂

Check Also

glutenfri hirsgröt med rivet äpple och kanel

Hirsgröt med rivet äpple och kanel

En ganska ny frukost favorit så här när det har blivit lite kallare ute är …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.