Kläder som dödar

Vill rekommendera denna radio-intervju med paret och doktorerna Clements som driver det erkända raw och levande föda healing centrat Hippocrates Health Institute i Florida, allt i Ann Wigmores anda. Dr Brian Clement och Dr Anna Maria Clement har skrivit boken Killer Clothes och i denna intervju samtalas det om bokens innehåll. Det är mycket skrämmande information som är jobbig att ta till sig, men oerhört nödvändig att vara medveten om.

Det handlar om hur till synes oskyldiga klädesval äventyrar din hälsa, vilket har dokumenterats av många medicinska studier. Brian och Anna Maria pratar om vilka gifter som är inblandade i kläder och tyg tillverkningen, även de ekologiska, de skadliga effekterna av syntetiska kläder kontra fördelarna med naturfiber tyger och organiska ämnen. Doktornerna Brian och Anna Maria förklarar hur den ökade användningen av syntetiska kläder bidrar till bröstcancer, infertilitet och en rad sjukdomar. Att kvinnor som bär syntetiska bh:s, nylonstrumpor och trosor löper större risk att få cancer och infektioner, samt hur nano-partiklar nu vävs in i tygerna.

Boken kan köpas här för dryga hundra lappen.

Vill man ha rena giftfria klädesplagg är det certifiering av The Global Organic Textile Standard (GOTS) som gäller. Det räcker med andra inte ord att gå in på HM eller Lindex och köpa plagg som är märkta ekologisk odlad bomull, de är fortfarande fulla med kemikalier och gifter.

Innan vi åkte till Peru så var vi i Järna och köpte lite nya GOTS certifierade ekologiska kläder på butiken Näva EkoTextil, de har även en online butik som heter ekotextil.se som har kläder för barn och vuxna samt sängkläder, täcken, kuddar och handdukar.

Ett måste var en ny ekologisk bh i bomull utan bygel. Hittade denna supersköna variant, ser ut som vanlig bh baktill.

ekologiska giftfria bh gots märkt

Boxertrosor i ekologisk bomull, fanns även i svart men valde fyra naturvita och fyra lila.

ekologiska giftfria trosor gots märkta

Även Chris passade på och köpa ett gäng ekologiska kalsonger.

ekologiska giftfria kalsonger gots märkta

Plommonlila långärmad tröja, leggings och linne i 70% ull och 30% siden.

ekologiska kläder  gots märkning

ekologiska kläder  gots märkning

Check Also

detox, anti-candida diet, candidakost, utrensning, fasta grön juice, fasta, rawfood recept, gå ner i vikt med rawfood

Kostråd vid candida och svampinfektion

Kan man bli av med candida genom att förändra sin kost? Svaret är ja! För …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.