Julhelgen

Julen gick över förväntan bra gällande maten. Både min och Chris family hade ansträngt sig och det serverades nästintill bara vegetariskt 🙂

Julskinkan hade bytts ut till griljerad rotselleri och kålrot, super mumsigt med en klick senap på glutenfritt hembakat knäcke. Vegansk sill gjord på aubergine, grönkålssallad med granatäpple och apelsin, morot och rödkålssallad i sesamolja med fikon, stekt brysselkål med ingefära och citron, … för att nämna några. Och fruktsallad och raw choklad till efterrätt. Kändes iallafall riktigt fräscht.

Mormor hade gjort denna rawbollsgubbe till Leons stora förtjusning. Dekorerad med svarta vinbär på tandpetare som armar och till ögon, och hallon på underkroppen 🙂

rawfood barn, rawfood barnkalas, nyttigt barnkalas

Tomten dök upp med finfina giftfria leksaker i trä och naturgummi 🙂

Vi vuxna gav inget till varandra utan körde julklappsspelet som verkar ha blivit riktigt poppis i Sverige senaste åren. I stort sett går det ut på att alla deltagare köper varsin klapp till överenskommet max värde och sen genom tärningsspel så får man välja ut sin klapp. Suveränt tycker vi som helst tar avstånd från (över)konsumtion. Jag och Chris gav ett gäng kryddor och en påse med pesto, Kung Markatta kalamata oliver och en bit KRAV parmesan.

Igår anlände vår amerikanske vän som vi hängde med i Lima, Peru. Så närmsta dagarna väntar rundvisning utav staden, massa yoga och chill. Är så glad över den blåa himlen och solen som skiner, dock är det på tok för kallt för min smak….

Check Also

glutenfritt ekologiskt ris och bovete bröd sattva bageriet utan jäst

Vegan och Glutenfritt

Vi får ständigt frågor om vi äter någon tillagad upphettad mat, och yes, det gör …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.