Mättande mellanmål eller rawfood frukost med fullvärdigt protein. Chiapuddingen passar bebisar från 10 månader, kom ihåg att mixa det svarta vinbären och uteslut honungen till barn under 1 år. Läs mer om det fantastiska superfröt chia här…
Jordgubbs Chiapudding Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 1 dl blötlagda mandlar
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver eller lite vaniljstång
- 1-2 tsk honung av rå kvalitet eller annat valfritt sötningsmedel (uteslut honung som sötningsmedel till barn under 1 år samt använd björksocker vid candida/diabeteskost)
- 1 1/2 dl jordgubbar, rumstempererade
- 0,75 dl chiafrön
- lite rödbetsjuice för färgens skull
Mixa vatten och mandlar, sila sedan bort mandelköttet. Häll tillbaka mandelmjölken i mixer kannan och mixa ner vaniljen, honung och jordgubbar. När allt är slätt, sätt mixern på lägsta hastighet och häll ner chiafröna, låt köra en stund, ta en paus och kör ytterligare en stund så det tjockar på sig. För att få en vacker rosa färg kan man riva en rödbeta och krama saften över chiapuddingen och blanda runt.
Häll upp jordgubbschiapuddingen i skål eller i glas och toppa med svarta vinbär och raw granola med bovete, hackade nötter och sesamfrön.
Receptet räcker till upp till 4 portioner.
En sak jag undrar över länge.
Var köper ni kläder?
Varenda gång jag beställer hem kläder så står det ‘Made in China’. Vilket gör att jag skickar tillbaka det.
Även eko kläder har jag ibland märkt kommer därifrån 🙁
Så då undrar jag vart NI köper era kläder… helst eko. Och vinterkläder, var finns det i bra material som inte förgiftar en själv eller miljön…
Honung bör absolut inte ges till barn under ett år, det birde förtydligas då det ingår receptet och du skriver att det kan ges till bebisar från 8 månader.
Tack, jag har förtydligat med honungen som jag håller med om. Dock har jag angett 10 månader som gräns för bebisar. Men vid 8 månader kan man börja ge chia.