Indiska Morot/Rödbetsbiffar

rawfood hamburgare

Ingredienser:

4 dl pulp eller råriven morot och rödbetor (pulp är fruktköttet som blir över vid råsaftcentrifugeringen)
2 rågade skedar krossade linfrön som blandas med 6 msk vatten (detta håller ihop biffarna)
2 dl pumpafrön (blötlagda i 4 timmar)
1 röd eller gul lök
1 paprika
spiskummin
curry
rosa salt
svarta eller vita sesamfrön till topping

Häll av vattnet som pumpafröna ligger i och kör i matberedaren tillsammans med parikan tills smått, man kan behöva skrapa ner på kanterna allt eftersom. Finhacka löken för sig. Blanda pulpen/de rårivna, löken och linfrösmeten. Salta och krydda efter smak.

Gör små biffar och toppa med sesamfrön. Tillagning i ugnen max 50 grader och i torkugnen 42 grader i några timmar, vänd på dem när dom känns torra på ena sidan.

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.