Den tillagade maten vi äter är bl a hummus på blötlagda och kokta kikärtor. Till den har vi en stor sallad med groddar, gurksallad, morots/selleristavar, ångade grönsaker, olivoljemarinerad broccoli, rödkålssallad, syrade grönsaker, ja allt i grönsaksväg funkar fint 🙂
Recept Vegan Hummus:
- 5 dl kokta kikärtor
- 2 rågade msk fast kokosolja
- 5 msk vatten
- 1 msk citronjucie
- 3 vitlöksklyftor
- rosa salt
- kryddning, typ spiskummin, curry, eller favorit kryddblandning. (Jag använde 1 msk “Lenas pasta krydda” från www.krusmynta.se, Hawaii kryddblandningen är oxo helt suverän. Finns att köpa på entréplan i Hötorgshallen)
Mixa ihop allt i matberedaren till en slät krämig konsistens. Ringla över lite olivolja och toppa med hampafrön, aktiverade pumpafrön och groddar.