En ganska ny frukost favorit så här när det har blivit lite kallare ute är glutenfri hirsgröt med rivet äpple och kanel 🙂 Vanligtvis inleder vi dagen med en välgörande grönsmoothie, och fortsätter sedan med gröten som är både mättande och värmande.
Ingredienser Hirsgröt med Äpple och Kanel:
- hirsflingor
- vatten
- nypa salt
- lite björksocker
- kanel
- ev lite vaniljpulver
- 1 rivet äpple
Koka upp vatten och hirsflingor under upprörning till en gröt. Salta lite och krydda med kanel och ev lite vaniljpulver. När gröten är klar så riv ner ett äpple och rör runt. För att göra lite sötare brukar vi ha i lite björksocker.
Toppa med hallon, jordgubbar eller kiwi 🙂 Vet att vissa har nötmjölk till, men vi kör hirsgröten som den är, bara å spä ut den med lite vatten så den blir så där krämig och mumsig.
Vi brukar koka den på någon växtmjölk istället för vatten så man får upp kalorimängden lite för barnen.