Så grymt god glutenfri pizza till middag idag 🙂
Jag fuskade lite när jag gjorde den här, och jag ska berätta hur…..
Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla. Och så här ser påsen ut.
Recept på glutenfri ekologisk pizzabotten:
Urtekrams mjölmix innehåller fullkornsrismjöl, rismjöl, teffmjöl, majsgryn och loppfröskal.
Så 2,5 dl mjölmix blandat med 2 dl vatten och 1 tsk salt blev en deg som kavlades ut mellan två bakplåtspapper, sen in i ugnen för förgräddning, 200 grader i 15 min.
Recept på hemmagjord tomat/pizzasås:
Jag gjorde en tomatsås på 5 ekotomater, som jag hackade fint. Först pressade jag 2 vitlökar och fräste i lite kokosolja i kastrullen, sen i med tomatkross och lite vatten och 1 1/2 tsk Urtekram allround krydda. Detta fick puttra upp sedan mixade jag det slätt i Vitamixen, men en stavmixer funkar också.
Och så här ser Urtekram allround kryddan ut, supergod, fullkomligt älskar den, även den ekologisk och självklart utan socker 🙂
Efter 15 min förgräddning av pizza botten så hällde jag på tomatsåsen, la på skivade skogschampinjoner och zucchini samt urkärnade kalamata oliver. Sedan in i ugnen igen i ca 12 min på 250 grader.
När den var klar dekorerade jag med färsk spenat, basilika blad och groddar. Så himla krispig och god, alla åt med stor aptit 🙂
“2,5 dl mjölmix blandat med 2 dl vatten och 1 tsk vatten..” ? Vad ska det vara 1 tsk av? Vill verkligen prova denna! 🙂
Det ska vara salt, tack för uppmärksamheten 🙂 receptet står även på förpackningen.
åh måste kolla om detta glutenfria mjöl finns i vår affär med…
längtar massa efter pizza.. svårt när man är glutenfri att göra annars, tkr iaf jag 🙂
Kommer det snart någon bok från er?
Tycker era recept år de bästa jag har sett innan raw food.
De är liksom “normala”, så vi äldre kan känna oss igen, tycker
Rigmor 71 år