Underbart solig och varm lördag har avnjutits med parkhäng och som “fika” hade vi med oss ett kilo nyskördade physalis, inköpta på morgonens ekologiska marknad för 15 kr 🙂
I Sverige kallas dessa gyllene bär för inkabär och har på senare år blivit väldigt populära i torkad form som hälsokost godis. Här i Peru går de under namnet Aguaymanto och växer som ogräs upp mot bergen.
Inkabären är riktiga superfoodbär med anti-inflammatioriska egenskaper och fulla av vitaminer (framförallt C och A), bioflavnoider och karotenoider. Proppade med antioxidanter som skyddar mot fria radikaler 🙂 Dessutom innehåller inkabär 16 % protein.
På vägen hem svängde vi förbi affären och hittade dessa roliga små mini avokados 🙂
I denna stund mumsar Chris och jag på raw choklad cupcakes. Har ett gäng tårtor som ska göras till på måndag så var tvungen att provsmaka receptet 🙂
Ikväll blir det raw tacos till middag, mums mums! Ha en fortsatt trevlig helg 🙂