Enkel test för candida

Det här enkla hemmatestet för att upptäcka ett eventuellt candida överskott i kroppen använde vi oss av när vi var i USA på vår raw food utbildning.

Bästa tiden att göra testen för candida är direkt på morgonen så fort man vaknat. Och det är viktigt att man inte sköljer, spottar eller lägger något i munnen. Fyll upp ett genomskinligt glas med vatten. Börja sedan att samla upp saliv i munnen (bara munsaliv, inte hosta upp något) och spotta i vattenglaset. Observera vad som händer.

enkel candida test simple candida test at home

Saliven flyter och det är helt normalt. Avvakta i 15 minuter. Stannar saliven på ytan av vattnet är du troligtvis fri från candida.  Om du inom dessa 15 minuter ser tunna strängar som sträcker sig nedåt i vattnet, tyder detta på att candida finns i kroppen. Andra indikationer på candida kan vara mycket ”grumlig” saliv som kommer att sjunka till botten av glaset inom några minuter eller partiklar som långsamt sjunker eller stanna under salivansamligen, detta är kolonier av jäst som binder samman för att bilda strängarna.

Läs mer om vad candida är och hur man blir av med candida.

Check Also

mjölksyrade grönsaker surkål probiotiska

Mjölksyrade grönsaker

För några veckor sedan gjorde Chris en jätte batch av fermentarad mjölksyrad rödkål. Trots namnet har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.