En föräldrartidning i vår smak

nära barn

Måste berätta att det har kommit ut en nytt coolt alternativt magasin/tidning för föräldrar som heter Nära Barn 🙂

Nära Barn utgår från barnperspektiv och ett närvarande och lyhört föräldraskap. Den handlar om barn och föräldraskap, miljö och giftfri vardag, hälsa, mat och vår värld. Praktiska tips varvas med nyfikna intervjuer och reportage. Som läsare uppmuntras man till att tänka själva och våga lita till sina barn och sin egen förmåga. Nära Barn vill inspirera, bjuda på texter och bilder som låter nya idéer ta form och där egna funderingar kan landa bredvid någon annans.

Med andra ord ett fantastiskt alternativ till de andra föräldrartidningarna med konventionellt tyckande och tänkande kring barn, mammarollen och föräldrarskapet.

I första numret kan man läsa om nära föräldrar och träffa familjer som väljer att snirkla sig fram på sin egen väg i livet, bl a finns där en intervju med en familj som håller i yoga- och rawfood kurser och är hemmaföräldrar. Samisk barnuppfostran, en praktisk guide till tygblöjor, en text om den första tidens amning, och barnvänliga raw food recept finns med också.

nära barn om nära färäldrarskap, tygblöjor och amning

Magasinet kommer ut 4 gånger per år och man kan såklart prenumerera eller köpa på utvalda Pressbyråer och bibliotek.

Vår vän Maria är skribent för Nära Barn, och med en bakgrund inom socialantropologi skriver hon bl a om föräldraskap i olika kulturer i världen. I september 2012 flyttade hon med sin man och son från Nord-Norge till Sydamerika för att följa sina drömmar om att köpa oss en tomt för att bygga oss ett lerhus, odla sin egen mat, oskola och leva ett friare liv.

Hon har två mycket inspirerande bloggar med annorlunda syn på föräldrarskapet och hur livet kan levas ut till fullo. I bloggarna Vilda Barn och Jordliv skriver Maria mycket insiktsfullt och ingående om nära föräldraskap, långtidsamning, hur kosten påverkar vår hälsa och hur ett liv utan skola kan se ut.

Check Also

Rawghurt med hallon/svarta vinbär

Rawghurt med Hallon/Svarta Vinbär

Mumsig rawfood frukost med svenska sommarbär, toppad med frysta svarta vinbär och svarta mullbär. Självklart gluten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.