Djupgående effekter av fasta

Hur många känner du som fastat? På riktigt menar jag då. Ingen 5:2a, 16:8a, eller annan modern setup. Det jag pratar om är en djupgående fasta på minst 7 dagar med vatten (möjligen grönjuice) såsom det har avnjutits av de historiska förfäderna (mödrarna). Som vi tidigare skrivit så är det ingen slump att 5:2 ger vissa fysiologiska resultat, men om vi tar det tillbaka till de som tog sin fasteperiod tok seriöst så ser vi att det fanns egentligen bara en väg.

Listan är lång på de som fastat för ett spirituellt rikare liv, för att ta sig över mentala trösklar, eller helt enkelt gjort det för att de visste att det var det bästa hälsoverktyg som finnes. Ganhdi, Buddha, Jesus och esserna, Plato, Socrates, Pythagoras, Hippocrates, alla fastade upp emot 40 dagar.

Tydligen så sker det något magiskt när man fastar, och det har varit förstått av dessa historiska män, men VAD? Utan att gå in för djupt i hela den fysiologiska cirkusen med kroppens alla omställningar när vi inte äter mat eller intar föda, inkl juicer med tydlig energi nivå, så händer det även fantastiska saker på andra plan, nämligen de emotionella, psykologiska, och spirituella planen. Min avsikt är att nämna en del av dessa effekter, även fast skrift alltid faller kort om den verkliga upplevelsen; såsom berättelser inte kan beskriva en utanför-kroppen-upplevelse.

 

Fysiska planet

På det mest tydliga fysiska planet, så används fasteprotokoll världen över för att balansera och hela kroppens fysiologi. Kroppen är designad till att hela sig själv, och den gör det bäst när den får helt lugn och ro för att göra just detta. Tänk hur din kropp så bra läker ett öppet sår genom olika nivåer av blod, var, och skorpbildning för att efterlämna ett knappt synligt avtryck. På samma sätt läker kroppen sig själv när man avstår från mat under en längre, eller kortare, tid. Hur detta faktiskt fungerar är fortfarande i slutändan en magisk process, men man kan säga så mkt som att kroppen ställer om sig från att bryta ner mat för energi till att gå in i ketosis och auto-lys, vilket innebär att kroppen, generellt talat, hämtar sin energi från egna celler. Och då kroppen inte är dum, och aldrig skulle förbränna de egna resurserna, så utvinns energi huvudsakligen från gamla, skadade, missbildade och cancer celler. Och det kanske låter konstigt att kroppen bildar cancer celler, men enligt Brian Clements på Hippocrates Health Institute, FL, så bildar kroppen omkring 1 miljon cancerceller per dag, men med ett väl fungerande immunsystem så tar kroppen hand om dessa. Fasta är precis i denna riktning. Och enligt Arnold Ehret så är sjukdom inget annat än förstoppning av kroppens alla system av rör, dvs tarmsystem, ådror, lymfan, etc, och fastan luckrar upp, beroende på fastans längd, alla dessa inre blockeringar.

 

Emotionella planet

På det emotionella planet så har vi det mest basiska av alla känslor, den av kärlek, trygghet och samhörighet. Kom ihåg (kanske inte) när vi låg vid mors bröst, med mätt mage, trygga och omhändertagna. Ända sedan denna stund sammankopplade vi mätt i magen känslan med kärlek och dessa mysiga känslor. Så när vi INTE äter så grötar vi såklart in oss i dessa emotionella mönster och har lättare för att känna oss utelämnade. I alla fall en stund, innan det slår oss att vi är totalt omhändertagna ändå! Det är då vi inser (psykologisk insikt) att vi har ett emotionellt band till universum runt omkring oss utan att alltid behöva äta oss kärleksfulla. Det är ingen slump att folk tröstäter och har ett matberoende. Det är just den förlösande uppluckringen vi är ute efter. När vi är tomma inuti, kan också det stora, vida universum flöda in.

 

Psykologiska planet

På det psykologiska planet så kommer vi till många insikter. Inte bara att vi faktiskt inte är totalt beroende av mat för att överleva, men oxo den realisation som slår oss när vårt sinne trappas ner och våra prioriteringar lyfts till ytan så tydligt. I och med det sedvanliga energi-påslag som sker när man kommit över den fysiologiska detox tröskeln efter 3-4 dagar, så upplevs ofta att man kan studera, läsa, eller uträtta sina drömprojekt med ett annat engagemang. Tankarna går mot ditt högsta syftes manifestering. Låter flummigt, och det är det oxo, men sant…haha.  Meditationen når oxo helt galet nya höjder eller djup.

 

Spirituella planet

En djupare meditation tar med en till nya spirituella nivåer. Det är just efter ca 5-7 dagar utan mat med bara vatten (TOFL grönjuice) som man, om man är placerad i rätt miljö, börjar uppleva hur ens inre börjar luckras upp och blanda sig med det yttre. En känsla av enhet är inte sällan upplevd, samt en djupare uppskattning för de naturliga element som så troget möjliggör vår existens på denna planet. I meditationen kan även visioner ses eller förnimmas, ofta med teman som man bara läst om i heliga skrifter.

Näringsaspekter i all ära. På macro-, micro- och fyto- nivå så finns det en uppsjö av info som framläggs ur allt för många perspektiv och subjektiva vinklingar. Nu handlar inte bara maten vi äter om vilken optimal näringsnivå vi kan hitta.

Som Gabriel Cousens alltid nämner; “du kan inte äta dig själv till Gud”. 

Get over the nutritional aspects of health and go for the spiritual!

 

Check Also

mjölksyrade grönsaker surkål probiotiska

Mjölksyrade grönsaker

För några veckor sedan gjorde Chris en jätte batch av fermentarad mjölksyrad rödkål. Trots namnet har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.