Chokladglass med Nötter och Kakao Nibs

raw food chokladglass gjord på banan

Riktigt mumsig och snabbgjord raw food chokladglass med pekannötter och kakaonibs.

Har inget recept med exakta mått, men detta var iallafall ingredienserna till raw food glassen:

Frusna bananer, ca 2 st för 2-3 personer.
Kakao eller carob pulver
Yacon sirap eller raw honung som sötningsmedel
Hackade valfria nötter
Kakao nibs

 

Gör så här:

Börja med att blanda ihop kakao pulver och sötningsmedel tills lagom sött. Mixa sedan de frusna bananerna till slät mjukglass-konsistens i matberedaren eller i high speed blender (är bananerna inte stelfrusna funkar nog stavmixer oxo), tillsätt kakao kletet och kör igen. Häll över till annan bunke och blanda ner hackade nötter och kakao nibs. Frys ev in igen, annars servera med extra nötter och nibs.

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.