Chimichurri

chimichurri

Chimichurri såsen kommer ursprungligen från det Argentinska köket och traditionellt har man den på grillat kött, men ört- och grönälskare som vi är, har chimichurrin fått en självklar plats i raw köket och är en stående favorit och vinnare på matbordet.

Vi har den till salladen, på raw brödet ovanpå avokado skivorna, till blomkåls couscousen, på marinerade grönsaker och groddar av olika slag. León har chimichurrin på gurkskivor och i paprikabåtar fyllda med hummus.

 

Ingredienser:

  • Fint hackad färsk persilja eller koriander
  • Pressad eller fint hackad vitlök
  • Pressad lime eller citron
  • Olivolja
  • Salt

 

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.