Ingredienser 2 port:
Jordgubbsmjölk
1/2-1 dl nötter eller frön (mandlar, hassel- eller pecannötter, hampa-, solros- eller pumpafrön)
4-5 dl vatten
nypa ekologiskt vaniljpulver
nypa salt
1 tsk kokosolja
1 dl jordgubbar, färska eller rumstempererade om de har varit frysta
Kör allt i mixer, sila av nöt/fröpulpen om en tunnare konsistens på mjölken önskas. Kom ihåg att nötter och frön ska alltid blötläggas innan användning, dock ej hampafrön.
Chiapuddingen
3-4 msk chiafrön
Blanda chiafröna med jordgubbsmjölken och avvakta tills konsistensen är tjock. Jag blandade alltsammans och körde sedan på lägsta hastighet på mixern i ca 10 minuter till det blev tjockt. Spä ut med lite vatten om chiagröten känns för kompakt.
Häll över i två skålar och blanda ner massa skivade jordgubbar eller andra bär. Toppa med bipollen.