Blandad mix från helgen

tandem paragliding peru miraflorestandem paragliding peru miraflores

I stort sett varje dag ser vi dessa flygfän sväva förbi vårt vardagsrum fönster. León är väldigt förtjust i dom och i söndags stod vi och kikade på dem en lång stund vid den lilla start- och landningsplatsen som finns längs med strandpromenaden. Det är tandem paragliding, och galet populärt här i Lima. Ser mäktigt ut, samtidigt lite läskigt för de flyger ganska nära husen. Den lille propsade bestämt att han skulle flyga han med, haha 🙂

banan planta

Vi passerade denna coola bananplanta på vägen hem, fascinerande att det växer så bra mitt i stan.

León har fått super långt hår, Barnen i parken, framförallt lite större tjejer, tror att han är en flicka och kommer alltid fram och ska känna på håret. Varje dag är det minst 10 pers utan att överdriva som kommenterar hans blonda hår. När vi precis hade kommit till Peru så gillade han uppmärksamheten, men nu har han börjat säga ifrån, ingen får röra honom och vissa dagar får okända inte prata med honom heller. Kulturellt sett så är peruanerna väldigt närgångna, de ska pussas, klämma på hans fötter, ta upp och gosa med honom. Men nej nej, då skriker han till, slår bort med handen och säger NOOO på spanska 🙂 Bra att han kan sätta vart gränsen går.

varma kläder på hund mitt i sommaren

 

Både lördag och söndag låg vi ute och solade. En av dagarna kom denna lille hund fram och nosade. Nu pratar vi 25 grader och så varmt att jag nästintill brände mig i ansiktet. Som jag nämnt tidigare så tycker Lima-borna att det börjar bli vinter, men att klä hundar i varma stickade tröjor för att de ska se gulligt ut eller är moderiktigt tycker jag bara är elakt. Nu har jag kanske lika med noll erfarenhet och kunskap om hundra men de kan väl omöjligen frysa mitt i sommaren…..

Såklart har jag bakat, och bakat, och bakat, varje dag gör jag nått. Alla raw efterrätter säljer som smör och Chris tycker jag ska välja ut några recept så jag kan lära upp en anställd för att få lite tid över till annat. Jag må va töntig i denna fråga, med vill gärna göra bakverken själv, för att kvalitets stämpla. För det är svårt med exakta recept tyvärr…jag freestylar så himla mkt, smakar av, tar lite mer salt, i med mer lime, försöker hitta en bra balans….tyvärr en finkänslighet som långt i från alla har. Det braiga med att jag står och göra alla dessa kreationer är att jag lär mig så grymt mycket och utvecklas ljusår 🙂 Plus att det är det roligaste jag vet!!! Men vi får se hur dt blir framöver. Kanske kanske nyttjar jag och León retur flygbiljetten som då tar oss mot svenska sommaren i juli, och då bara måste någon annan göra raw food gottet.

Morotskaka med lime frosting, hur gott som helst. Och en chokladbit med lakrits och hallon som slukades alldeles för fort….

rawfood morotskakaraw food lakrits hallon choklad

 

 

Check Also

glutenfritt ekologiskt ris och bovete bröd sattva bageriet utan jäst

Vegan och Glutenfritt

Vi får ständigt frågor om vi äter någon tillagad upphettad mat, och yes, det gör …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.