Mumsiga och mättande solrosfröbollar med asiatiska smaker. Anti-candida och diabetesvänliga 🙂
Recept Asiatiska Solrosfröbollar:
- 2 dl solrosfrön (blötlagda 4 timmar)
- 1-1,5 dl soltorkade tomater
- 1,5 tsk riven ingefära
- 3 msk pressad citron
- 1 pressad vitlök
- 2 tsk paprika pulver
- en nypa cayenne eller chilipulver
- 1,5 msk fin hackad koriander eller persilja
- nypa rosa salt
Kör ingredienserna i matberedaren. Använd en glasskopa för att göra bollarna, toppa med sesamfrön. Servera på sallads blad tillsammans med gurksallad (gurka, rosa salt, rödlök, sesamolja och sesamfrön)
Jag har aldrig provat att göra solrosfröbollar, men det måste jag ju bara testa. Tack för receptet!
Vilket bra recept. Enkla att göra och supergoda!