We are back!

Japp, då var vi i Sverige igen efter 8-10 månader i vårt älskade Peru. Jag och den lille anlände redan i juli, och Chris kom hem lagom till den lilles 3-års dag mitten av september. Då Chris av självklara skäl ville ha kvar datorn i Peru så blev det helt enkelt en blogg paus under sommaren, däremot har jag varit mer aktiv på Instagram, följ mig gärna där 🙂

Okej, så en snabb uppdatering…

Runt midsommar bestämde vi att jag och den lille skulle nyttja returbiljetten till Sverige och köra en lite semester. Först och främst för att vårt hyreskontrakt i Lima gick ut mitten av juli, och ingen av oss ville varken förlänga det eller hitta nytt boende, i alla fall inte i Lima.

För er nya läsare så kan jag kort berätta att när vi flyttade ner till Peru i nov 2013 så var det meningen att vi skulle bo i Anderna, på landsbygden, men efter mycket om och men så hamnade vi i Lima. Stadslivet är vi minst sagt riktigt trötta på.

Tanken var att jag och lillen skulle återvända till Peru i september och då hitta ett boende på en plats som resonerade mer med oss. Vi kastade ut lite jobbkrokar under sommaren, upp mot bergen igen som vi ändå gillade, men inget napp lockade oss tillräckligt för att den lille och jag skulle sätta oss på planet tillbaka. Dessutom behövde vi hjälp med att bli lagliga, vilket vi hade undvikit hela tiden då det kostar en del för tre personer. Så sista månaderna var vi illegala då ett turistvisum är på 183 dagar, alltså 6 månader, men man kan såklart betala sig ur detta som tur är.

Sagt och gjort, jag och lillen kom hem till ett sommar Sverige, och vi som redan hade haft sommar i 8 månader 🙂 Så skönt!!! Värre var det för Chris som stannade kvar när vintern närmade sig Lima, han behövde lämna över rawfood restaurangen vi startade upp och se till att den blev helt självgående.

Som det ser ut nu kommer vi inte åka tillbaka till Peru i alla fall närmsta 12 månaderna. Dörren till Peru står fortfarande på glänt, och vi har fortfarande fina planer vi skulle vilja sätta till verket där tillsammans med gamla och nyfunna vänner.

Allt som allt har Peru vistelsen varit helt otroligt givande och utvecklande på alla plan. Det har varit både uppgångar och nedgångar, tror jag aldrig någonsin har lidit så mycket av miljön runt omkring mig, kände mig som ett ufo mitt i 9 miljoners staden Lima. Så nu är jag mer än nånsin klar över hur jag vill leva och bo framöver, och vilka sorters människor vi önskar omge oss med. Det har helt klart hänt magiska grejer som jag för alltid kommer bära med mig.

Så nu är vi alltså tillbaka i Stockholm och har lite små projekt på gång, bl a så har jag tagit upp min receptbok som SKA blir klar här innan jul. Till min stora förtret så har många av mina gamla recept tappats bort, men som tur är har jag massa nya, och många med mina nya inriktningar på , nötfritt, anti-candida och diabetesvänligt. Vi har även ett roligt rawfood event inplanerat inom kort, mer om det lite senare 🙂

Chris kör på med sina Masters studier han tar genom det världsledande Tree Of Life centret och dess grundare M.D. Gabriel Cousens, en av våra absolut främsta förebilder när det kommer till mat som medicin.

open new doors bottnaryd rawfood restaurang

En sommarbild på raw food killen som här var på Smålands road tripp med mamma, morbror och morfar. Det blev besök hos sysslingar som har hästgård, Astrid Lindgrens Värld och ett rawfood café utanför Jönköping, Open New Doors. Underbart och se att raw fooden sprider sig mer och mer i Sverige, och det har kommit igång ordentligt med det ekologiska också, så bra!!

Har ni frågor eller önskemål om ämnen ni önskar läsa om så kör på och skriv här i kommentarsfältet 🙂

Check Also

rawfoodglass bananglass i glutenfri våffla, sockerfritt barnkalas

Rawfood killen 4 år

I helgen firade vi den här vilda rawfood killen som har fyllt 4 år 🙂 …

2 comments

  1. Vad härligt att allt är bra med er! Man har ju undrat och oroats lite när bloggen stått still. Men nu följer jag dig på instagram oxå.
    Vad roligt med receptboken. Här har du en given köpare. =)

  2. Ja vad glad jag blir. Undrat vad som hände med bloggen, men skönt att höra att ni har det bra. Har längtat efter er fina inspiration från bloggen. Den har bla lett till att jag orkat och funnit styrka att ge min lilla dotter på ett år den finaste maten, glutenfri vegankost med mycket inslag av raw. Jag har många gånger bläddrat tillbaka till det inlägg du skrev för några år sedan om att gå den gröna vägen med sin bebis och det svåra i att stå på sig, hitta inspiration, hitta på recept med maximal näring som oftast är så kul, men ibland stiger en över huvudet när vi vill det bästa med våra barn. Tack än en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *