Spanien del 2

Det har blivit en hel del matlagning för min del. De lokalt odlade råvarorna är helt otroliga, både i smak och färg och alldeles underbara att skapa maträtter med 🙂

Frukostarna som serverades blev oftast chiapudding på mandelmjölk, dessa två med apelsin och blåbär, toppat med en berryliscous granola som jag hade med från Sverige och färsk frukt eller bär. Här finns det superenkla receptet på apelsin chiapudding, och blåbärs chiapuddingen.

apelsin mandelmjölk chiapudding med rawgranola raw chiapudding med blåbär och raw granola och kiwi

Dessa härliga godingar; tomaterna, fänkålen och basilikan, tillsammans med vitlök, chilli och rödlök blev en lätt tillagad varm sås som serverades med zucchini nudlar 🙂

rawfood vegan lunch middags ingredienser

Nudlarna gör man enkel själv i en spiralizer. Zucchini, rättika, morot och sötpotatis är tacksamma grönsaker att göra nudlar på.

Här är en annan krämig zucchini nudelpasta med avokado/örtcremé, toppad med chillikrydda. Lägger upp ett recept när vi fått leverans på avokados från Årstiderna 🙂

rawfood lunch middag krämig zucchini pasta med avokado och örter

Till lunch och middag gjorde jag blandat med raw food och lagad vegan mat. Enkelt gjorda rätter gjorda med ekologiska råvaror och massa kärlek, målet är att servera sånt som är både fröjdfullt för ögat, njutning för smaklökarna, och välgörande för kropp och själ.

Bl a mumsades det på den här kokta skivade sötpotatisen som jag sedan ringlat över olivolja, strött över rosa salt och aktiverade pumpafrön, samt en ny favorit rawvegan krydda med smak av bbq som innehåller massa olika chilis, timjan och rosmarin 🙂

sötpotatis veganmat detoxraw food apelsin och fänkålssallad

Och självklart serverades massa olika roliga sallader som tillbehör, t ex den här med apelsin och fänkål på bild här ovan.

Recept på Apelsin/Fänkålssallad: Skiva fänkålen tunt och marinera en stund i pressad apelsin, apelsin zest, nypa salt och chilli krydda på kvarn. Toppad med hackad koriander/persilja och små groddar/krasse.

Check Also

grön smoothie med power växtbaserad och vegan, spirulina, chlorella, gr;na blad, msm pulver, alger

Grön smoothie med power

Bästa drycken alla kategorier! Helt klart en vinnare i alla väder. Och för att vår …

2 comments

  1. Gabriella Blomqvist

    Så mumsigt allt ser ut, underbart med lite inspiration med bra råvaror. Själv är jag helt såld på sötpotatis men har svårt att vänja mig vid den man får tag på i Sverige efter att jag bott i Östafrika. Där lade vi i den i kolgrillen med skalet på och skalade sen efter att den grillats klart. Brukar slänga in den i ugnen hemma med skal på, blir ännu bättre än kokt trots att kvalitén är sisådär (för vattniga är dem som importerats här tycker jag). Vet du/ni om sötpotatis odlas någonstans i Europa?

    • rawfoodfamiljen

      Vet att det odlas sötpotatis i Spanien iaf, säkert runt hela Medelhavsområdet, men har ingen aning om ursprung på de som sälj i butikerna i Sverige Vi blev otroligt bortskämda med olika sorters sötpotatis när vi bodde i Peru, färgerna var fantastiska oxo, svarta, gula, olika nyanser av orange.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *