Relaxad helg

Helgen som passerade var alldeles perfekt. Tidig lördagsmorgon befann vi oss på ekologisk marknaden för veckans inhandling. Varje gång träffar vi alltid massa nytt spännande folk som är där och handlar ekologiskt. Perfekt att knyta kontakt med personer som redan är öppna för en sundare livstil. Överraskande nog är många peruanerna och internationella som bor här i Lima väldigt öppna och nyfikna på rawfood 🙂

palmer och sol vid stilla havet

Efter marknaden mötte vi upp Chris, hans 5-årige son och flickvän, för att åka söder ut till playan där några vänner har ett strandhus. Leon verkligen älskar stranden! Kolla krabbor, leta snäckor, leka med de stora killarna och kasta sig i vågorna (med pappas hjälp, mamma är badkruka). Sol hela dagen och fantastisk solnedgång såklart!!

På söndagen möttes vi alla upp igen för en halvtimmes bilfärd söder ut och till Pachacamac, ett ställe med arkeologiska Inka ruiner, dock kikade vi inte på dessa denna gång, utan besökte istället den enda ekologiska restaurangen där, Chaxras. Restaurangen har en stor trädgård med egen odling där frukt och grönt utgör råvarorna på menyn. Här finns även en stor stor lekplats för barnen och ett mini Zoo med kaniner, papegojor, och love-making sköldpaddor 🙂

chaxras eco restaurant pachacamac

gången till restaurangen

restaurang delenFantastiska råvaror odlade med kärlek ger alltid fantastisk mat. När man slår sig ner på en restaurang här i Peru så bjuds det alltid på dessa rostade majskorn, de kallas för canchitas. Leon älskar dem! Goda men man blir fruktansvärt torr i munnen av dem, tur att man då kan beställa in en ört-iste på mynta, citrongräs och kamomill, eller en maracuya (passionsfrukt) dricka 🙂

majskorn

Vi njöt av grillade grönsaker och potatis med persilja/vitlöks marinad, och till vår stora förtjusnings så hade de på menyn en raw ceviche gjord på svamp, vi var bara tvungna att beställa in en sådan och den var grymt god!!! Cevichen som är nästintill peruansk nationalrätt innehåller i vanliga fall rå vit fisk, och ofta med choclo, de stora majskornen från jättemajsen.

raw ceviche på svamp

På vägen hem och in mot Lima igen var det det som alltid mycket trafik. Många Lima-bor spenderar veckosluten, framförallt nu under peruanska sommaren, på någon av alla de stränder som är belägna söderut. Den lille somnade medan vi andra njöt av en ännu fantastisk solnedgång över Stilla Havet och skön musik pumpandes ut från högtalarna.

solnedgång stilla havet

 

Check Also

rawfoodglass bananglass i glutenfri våffla, sockerfritt barnkalas

Rawfood killen 4 år

I helgen firade vi den här vilda rawfood killen som har fyllt 4 år 🙂 …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *