Grymt hälsosam och mättande frukost tack vare avokadon, konsistensen är den samma som yoghurt, därav namnet Rawghurt.
En av våra absoluta favoriter på morgonen som vi äter efter vi druckit vår grönjuice/smoothie. Funkar även fint som mellanmål 🙂
Rawghurt är perfekt rawfood mat för bebisar och barn som behöver fett, León älskar rawghurt. Superlätt att ta med sig till parken i en glasburk, och precis innan servering hälla på toppingen.
Rawghurt Ingredienser:
1 avokado, räcker till ca 1-2 portioner beroende på storlek
massa jordgubbar, ca 2 dl, färska eller frysta (om de är frysta, se då till att de är rums-tempererade innan allt mixas ihop, det är väldigt stressande för njurarna att äta iskall mat, bättre att spara detta tillfälle till rawglassen 😉
lite pressad citron/lime
en dutt vaniljpulver
Mixa allt slätt i blender eller med stavmixer. Tillsätt ev lite vatten.
Toppa med:
färska bär
blötlagda eller torra aktiverade nötter, bovete eller frön (solros, pumpa)
hampafrön
chiafrön
granola
superbär som t ex inkabär, gojibär, cacao nibs, mullbär
superfoodpulver som maca, babao, spirulina, lingon eller tranbär
Självklart går det bra att använda andra bär än jordgubbar, förslagsvis:
björnbär
blåbär
svarta/röda vinbär
hallon