Fräsch höst förrätt med sting. Plommonen kan även bytas ut mot nektarin/persika.
Ingredienser:
plommon
rödlök
persilja
Chiliolja:
olivolja
pressad citron
rosa salt
chili explosion krydda
Gör så här:
Ta bort kärna försiktigt och skiva plommonen tunt. Skär rödlöken i tunna strimlor. På en tallrik/fat, varva plommonskivor med rödlöken.
Blanda ihop ingredienserna till chilioljan i en liten skål och ringla över. Klipp över färsk persilja. Krydda med lite Chili Explosion.
Hej! Jag väntar bebis till vintern och undrar om ni har några tips på vad jag ska ladda upp med inför förlossningen? Dricker gröna smoothies och chiafrön och så men tänkte om det finns någon särkild ingrediens som vore extra bra för kroppen inför detta? Kanske speciellt precis veckan/dagarna innan det förväntas sätta igång? Kanske har ni något tips på vad som kan vara bra att äta/dricka direkt efteråt också, som återhämtning? Jag känner mig inte så sugen på att äta den där fikabrickan proppad med gluten och mjölkprodukter, så vi får ju se till att ordna något enkelt själva 🙂
Hej blivande mamman 🙂 Kanon med gröna smoothies och chiafrön (helst tillsammans med en klick kokosolja). Vore jag du skulle jag ladda i gröna blad och Omega 3.
Ja sjukhusmaten var väl inte den bästa, vi hade med oss massa goda rawbollar gjorda på typ choklad, dadlar och hampafrön, raw kex och råa grönsaker som vi doppade i hummus (på kokta kikärtor) och guccamole. Sen är det gott att ha med nått eget gott te. Jag drack ganska mkt fruktsmoothie under förlossningen och efteråt. Kan verkligen rekommendera ”Thorne Prenatal”, heltäckande vitamin kosttillskott, åt dessa under graviditeten och dryga två år efter. Lycka till nu!! Kanske hinner jag med ett mer täckande inlägg om graviditet/förlossning innan du är beräknad. Kram T