Home » Recept » Desserter » PEPPARKAKASBROWNIE MED KOLAKRÄM OCH LINGON

PEPPARKAKASBROWNIE MED KOLAKRÄM OCH LINGON

Kör alla ingredienserna till brownien i matberedaren så att du får en formbar deg. Tryck ut degen i en form eller på bakplåtspapper, ställ kallt.

Mixa sedan alla ingredienserna till kolakrämen så att den blir mjuk och bredbar, tillsätt eventuellt lite vatten. Bred på kolakrämen på brownien och ställ kallt igen.

Till sist smälter du kakaosmöret och honungen i ett vattenbad och vispar ner kakaopulvret samt en nypa salt. Ringla chokladkrämen över brownien.

Dekorera med lingon.

 

BROWNIE

1,5 dl valnöt

1,5 dl mandel

1,5 msk honung

0,5 dl + 1 msk kakao

2 tsk kanel

2 tsk ingefärapulver

2 tsk kardemumma

0,5 tsk äkta vanilj pulver

En nypa salt

 

KOLAKRÄM

4-5 urkärnade dadlar

1 msk mandelsmör

1 krm äkta vaniljpulver

1/2 msk pressad citron

1 msk + 1 tsk vatten

 

CHOKLADKRÄM

1 msk kakaosmör

1 msk kakaopulver

1–2 tsk honung

 

Recept är tagen från receptboken som finns att köpa här.

Check Also

recept rawfood jordgubbs chia oudding svarta vinbär, rawfood frukost recept, bli smal mat, fullvärdigt växtbaserat protein, detoxmat

Jordgubbs Chiapudding med Svarta Vinbär

Mättande mellanmål eller rawfood frukost med fullvärdigt protein. Chiapuddingen passar bebisar från 10 månader, kom …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *