Ny grön raw food bok

Gronsakskarlek

Grönsakskärlek: Vegetariskt – Alkaliskt – Raw food För dig som vill upptäcka den gröna kostens kraft!

Det har precis kommit ut en ny härlig grön raw food bok som heter Grönsakskärlek av Karin Haglund. Den är full med välgörande recept för olika tillställningar, bland annat barnkalas som annars kan vara väldigt knepigt, kanonbra 🙂

Karin är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil, och har en holistisk syn på hälsa precis som Rawfoodfamiljen 🙂

En tung aspekt som gör denna bok väl värd att investera i är att varken mat eller gotte recepten innehåller några cashewnötter. Här kan ni läsa mer här om varför vi anser att man bör undvika cashewnötter till varje pris. Dessa nötter må vara populära inom raw kulturen, men se upp, de kommer med en rad negativa hälsoeffekter. Stor eloge och tack till Karin som tar detta i beaktning och förmedlar recept som göra dundernytta för kroppen på riktigt 🙂

I Grönsakskärlek vill Karin, liksom i sin tidigare helt suveräna raw receptbok Karins Gröna Värld, inspirera till en grönare livsstil. Att helt enkelt äta mer grönt och framförallt mer alkalisk mat. Mat som är nyttig, renande och stärkande för hela dig samtidigt som den är himmelskt god.

Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om bland annat alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning samt säsongs- och pH-guider.

Raw food är basen i receptsamlingen, men man hittar även några delikata recept på skonsamt tillagad mat. Recepten är både gluten-, mjölk- och sockerfria och baseras på rena livsmedel som grönsaker, frukt, bär, bönor, linser, nötter och frön. Karin visar hur enkelt du kan kombinera ihop en kost som stärker din egen och hela familjens hälsa på ett sätt som fungerar hela året om.

Här kommer ett smaskigt recept på Wrapps med tacofärs och vitlöksås från Grönsakskärlek. Kan avslöja att det vattnas ordentligt i munnen, är så hungrig nu efter vår veckolånga grönjucie fasta.

raw food taco wrap från grönsakskärlek

Raw veggowraps med tacofärs, groddar och vitlöksost, 4 portioner

 

Wraps

Stora savoykålblad och romansalladsblad. Alternativt vit- och rödkålsblad eller noriark

 

Tacofärs 

3 dl valnötter, 1 dl finhackad sötpotatis, 1 morot, 1 dl hackad färsk koriander, ¼ gul lök, 1 msk citronjuice, 1 tsk tamari, ½ tsk kummin, ½ tsk vitlökspulver, 1–1½ krm salt, ½–1 krm torkad chili, en gnutta cayennepeppar

Börja med att mixa sötpotatis och morot i en matberedare. Tillsätt hackad lök, valnötter, koriander samt resterade ingredienser. Börja med ½ krm chili och tillsätt mer om du vill ha färsen ännu starkare. Mixa igen. 

 

Vitlöksost 

1 dl paranötter, 1 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 1 msk citronjuice, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt

Blötlägg gärna nötter i 3–5 timmar. Om du inte använder blötlagda nötter så kan du öka mängden vatten med några matskedar. Mixa alla ingredienser till osten i en mixer. Osten tjocknar lite när den stått till sig ett par timmar i kylskåp.

 

Fyllning

Tacofärs, alfalfagroddar, finhackad morot, hackad gurka, strimlad rödlök, fint skuren paprika, avokado i bitar, vitlöksost

Lägg ut ett stort kålblad och lägg ett romansalladsblad över. Fyll med tacofärs och övrig fyllning och rulla ihop din wrap. 

Check Also

grön smoothie med power växtbaserad och vegan, spirulina, chlorella, gr;na blad, msm pulver, alger

Grön smoothie med power

Bästa drycken alla kategorier! Helt klart en vinnare i alla väder. Och för att vår …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *