Home » Recept » Baby/Barn » Nötfri Gräddig Jordgubbstårta

Nötfri Gräddig Jordgubbstårta

Recept Nötfri Rawfood Dessert Gräddig Jordgubbsstårta, enkla rawfood efterrätter, rawfood recept tårta, rawfood utan nötter, paleo tårta, gräddig jordgubbstårta utan gluten, sockerfria recept på bakverk

I förra veckans Expressen-bilaga kunde man hitta det här enkla nötfria rawfood receptet på ”Gräddig Jordgubbstårta” 🙂

Den här smaskiga och enkla sommartårtan är helt utan raffinerat socker, mejeriprodukter, sädesslag (gluten), nötter och ägg, och receptet kommer från min senaste e-bok ”RåSött – Nötfritt/Lakrits/AntiCandida”.

 

Recept på nötfri / rawfood ”Gräddig Jordgubbstårta”:

Botten

  • 1 1/2 dl aktiverat torkat bovete eller solrosfrön
  • 2 dl mullbär
  • 2 tsk vatten
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 4 msk pressad citron
  • nypa salt

(Aktiverat bovete/solrosfrön får du genom att blötlägga bovete 15-30 min (solrosfrön 4 h), sedan noga skölja av och sedan torka, i torkugn, solen eller vanlig ugn på låg värme. Detta för att få bort fytinsyran/enzymhämmarna som annars hindrar näringsupptaget)

Mixa ihop alla ingredienserna till botten i en matberedare till en crunchy massa. Tillsätt ev lite vatten. Tryck ut massan
i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt.

Fyllning

  • 6 dl (ca 600 gr ) jordgubbar (rumstempererade)
  • 10 msk mjukt kokossmör (finns i Renee Voltaires sortiment i butiken eller gör eget genom att köra kokosflingor i matberedaren eller high speed blendern)
  • 1 1/2 tsk pressad citron
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • en klick rå honung / lönnsirap
  • nypa salt

Mixa alla ingredienserna till fyllningen till en slät smet, smaka av med honung. Häll fyllningen över botten. Ställ kallt minst 5 timmar.

Jordgubbslager

  • 2 dl jordgubbar (rumstempererade)
  • 1 rågad msk kokosolja
  • några droppa citron
  • nypa salt

Mixa ihop jordgubbar med kokosolja till en slät kräm och ringla över den kalla jordgubbsfyllningen precis innan server- ing. Dekorera med färska eller torkade jordgubbar.

Check Also

balansera tarmfloran, ibs mage, hemmagjord sauerkraut surkål kanon för magen massa bra bakterier

Hemmagjord Sauerkraut/Surkål

Surkål, eller sauerkraut, är så extremt gott och vi äter det till alla våra måltider. …

2 comments

  1. jag har sett folk göra gröt av blötlagd bovete.. måste man då torka den efter blötläggningen eller kan man mixa det direkt och äta, efter man sköljt den?

    • rawfoodfamiljen

      Man skulle nog kunna använda det blötlagda bovetet på en gång, men då skulle jag först mixa de andra ingredienserna till botten för sig och sedan blanda ner bovetet för hand. / Tess

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *