Home » Naturligt » Hud- & Hårvård » Nopoo Hårtvätt med Rasullera

Nopoo Hårtvätt med Rasullera

Jag har under en tid tvättat håret med endast vatten, läs mer här om hur det började, och uppdatering från i somras, men nu har jag testat giftfri naturlig rasullera, ett fantastisk nopoo alternativ 🙂

Hade hört talas om rasulleran tidigare, och i början av veckan så råkade jag se en burk i hälsokost butiken, så jag tänkte att nu testar jag…

nopoo hårtvätt med rasullera, ekologisk giftfri hårvård hud och kroppsvård

Rasulleran fanns i pulverform också men valde den med bitar då vi reser mycket och jag vill lätt kunna ha med mig något för hårtvätt.

 

Nopoo hårtvätt med rasullera:

Jag tog helt enkelt ca 1,5 msk och blandade med lite varmt vatten i en kopp och en klick honung då jag tidigare gjort honungs-tvättar. Konsistens kan man själv bestämma med hur mycket vatten man använder, jag tog tydligen ganska mycket så blev inte direkt krämig utan mer brun vätska, men hällde det i omgångar över blött hår i duschen och masserade in det i hårbotten. Och vilket resultat!!!! Helt rent, inte en tillstymmelse till fett i håret, och silkeslent 🙂

 

Jag har typiskt skandinaviskt glansigt tunt fint hår, och det kände precis som jag hade tvättat med vanligt schampo och balsam, är fortfarande överraskad hur rent det blev av detta lervatten. Fick tips om att köra sursköljstvätt (äppelcidervinäger) efter tvätt med leran, men har ännu inte testat det. Men med honung kan jag rekommendera 🙂

nopoo hårtvätt med rasullera, giftfri hud och kroppsvård

Rasulleran kommer från Atlasbergen i Marocko och har använts sedan urminnes tider inom skönhetsvård. Leran är mycket mineralrik sägs ta bort metaller och giftiga föreningar i huden, ge en jämnare hy, avlägsna orenheter och överskott av fetter, samt minska torrhet. Så rasulleran funkar även att använda som naturlig ansiktsmask samt för ansiktstvätt, och då utan att vara uttorkande, samt för hela kroppen som en tvål 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *