Midsommar i Dalarna

dalarna rawfood

Mer svensk än den här gigantiska dalahästen ståendes i Avesta kan det väl ändå inte bli 😉

Midsommarhelgen firades i Dalarna hos vänner som oxo äter vegan och råkost, synnerligen tacksamt och bekvämt, inte en sill så lång ögat kunde nå. Däremot mumsades det t ex på raw mango/passionsfrukt mousse tårta, glutenfritt bröd utan jäst, massvis med guaccamole, raw mandel/dill cremé, grillade grönisar, kirskål, chiagröt med kokos och bär.

flytflotten på dalälven

Varje kväll tog vi en tur med längs med Dalälven på denna coola flotte medans vi njöt av fantastisk mat, sällskap och magiska solnedgångar.

Bjuder på två bilder tagna olika kvällar då jag är en sucker for sunsets och inte kan välja ut bara en när båda är helt otroligt vackra 🙂

solnedgång över dalälvensolnedgång över dalälven

Jag gjorde fina kransar till mig och León, och för första gången firade vi lite mer traditionell med dans runt midsommarstång till spelmansmusik a la Dalarna 🙂

midsommar krans rawfoodmat

Gjorde en mumsig raw food paj på skivade nektariner och äpplen, kanelig karamellsås och hackade aktiverade mandlar, toppat med blåbär och hackad vegan choklad med mintsmak, mums!!!!

rawfood paj glutenfri, laktosfri, äggfri, paleo, rawfoodrecept

Vi fick smaka på kirskål med japansk touch. Lätt blancherad/förvälld kirskål där en sidan av kirskålen på bilden har blandats med sesamfrön som malts till en cremé och blandats med något japanskt sötaktigt (minns tyvärr inte namnet), och andra sidan blandad med miso. Så grymt gott!!!

kirskål recept

 

Check Also

rawfoodglass bananglass i glutenfri våffla, sockerfritt barnkalas

Rawfood killen 4 år

I helgen firade vi den här vilda rawfood killen som har fyllt 4 år 🙂 …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *