Kemikalier i hemmet

På Sveriges Radio finns det ett radioprogram som heter Kropp & Själ,  de har gjort ett program om osynliga kemikalier i hemmet,  del 1 och del 2. Super bra och informativt, rekommenderar verkligen! Dom åker hem till en barnfamilj och dammsuger för att se hur mycket ftalater och bisfenol A och andra hormonstörande ämnen som finns i ett hem.

För i ett alldeles vanligt hem är det nämligen fullt av kemikalier. De finns i möbler, textilier, leksaker och elektronikprylar, och genom dammet som fungerar som en reservoar för många kemikalier sprids en rad olika ämnen som kan vara hälsofarliga.

I del 1 kan ni lära er mer om de dolda kemikalierna i våra hem och om vad man kan göra för att minimera dem. Medverkar gör bland annat Åke Bergman, professor i miljökemi och toxikologen Anna Beronius.

I del 2 pratas det om hur man kan skydda sig mot de osynliga kemikalierna, dessutom svarar expertpanelen på frågor om allt från plastbunkar, kassakvitton, teflonpannor och gore tex. Medverkar gör: Anna Beronius, toxikolog, Christina Snöbohm, kemikalieexpert, Katarina Johansson, miljöjournalist och Karin Wallis, forskare.

Check Also

vetegrässhot vetegräsjuice, detoxande effekter, renar blodet och driver ut tungmetaller

Vetegräsjuice – Livselixir!

Vetegräsjuice är ett kraftfullt livselixir som är proppat med klorofyll, det gröna pigment som plantor använder …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *