Indiska Morot/Rödbetsbiffar

rawfood hamburgare

Ingredienser:

4 dl pulp eller råriven morot och rödbetor (pulp är fruktköttet som blir över vid råsaftcentrifugeringen)
2 rågade skedar krossade linfrön som blandas med 6 msk vatten (detta håller ihop biffarna)
2 dl pumpafrön (blötlagda i 4 timmar)
1 röd eller gul lök
1 paprika
spiskummin
curry
rosa salt
svarta eller vita sesamfrön till topping

Häll av vattnet som pumpafröna ligger i och kör i matberedaren tillsammans med parikan tills smått, man kan behöva skrapa ner på kanterna allt eftersom. Finhacka löken för sig. Blanda pulpen/de rårivna, löken och linfrösmeten. Salta och krydda efter smak.

Gör små biffar och toppa med sesamfrön. Tillagning i ugnen max 50 grader och i torkugnen 42 grader i några timmar, vänd på dem när dom känns torra på ena sidan.

Check Also

balansera tarmfloran, ibs mage, hemmagjord sauerkraut surkål kanon för magen massa bra bakterier

Hemmagjord Sauerkraut/Surkål

Surkål, eller sauerkraut, är så extremt gott och vi äter det till alla våra måltider. …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *