Hawaii

León och jag har varit på världens bästa resa, vi var borta hela november och gick barfota på Hawaii och i Florida istället 🙂 I våras blev jag intuitivt guidad att åka just till den här ön, och Universum såg till att jag kom hit, väldigt magiskt!

2 härliga veckor på Kauai, som är den äldsta av Hawaiiöarna. Det här är paradiset kan jag lova, och det är inte för inte som Kauai kallas för ”The Garden Isle”. Det är så vackert att hjärtat öppnas fullt ut och nästan exploderar av all skönhet.

rawfoodfamiljen hawaii

Vi bodde i en stor egen lägenhet med fantastiskt kök som hade helt otrolig utsikt över Stilla Havet. Nästintill varje morgon välkomnades vi utav en magisk regnbåge som gick ner i havet precis utanför oss.

rainbow north shore princeville

raw plant based food kauai hawaii

Vi handlade på ekologiska små bonde-marknader och åt av färsk ananas som jag gjorde massa gröna smoothies på tillsammans med grönkål. Det ekologiska utbudet på Kauai är väldigt stort, men väldigt dyrt, dyrare än hemma.

Området vi bodde i heter Princeville och ligger på norra delen av Kauai, som har de allra magiska energierna jag någonsin varit med om. Åker ni till Kauai, undvik södra delen av ön, känns som ett helt annat ställe. Den äkta genuina och gamla Hawaii viben finns här på norra delen.

Underbar utsikt från framsida av lägenheten, morgondimma över bergen, och den lillen mannen i pyjamas 🙂 Och alla dessa vackra blommor överallt <3

rawfoodfamiljen på hawaii

Nedanför oss låg en supermysiga Pu´u Poa Beach 🙂 Vädret under våra veckor var omväxlande, men alltid varmt och man hade endast shorts och bikini top/ linne på sig. En riktigt avslappnad surfar ö med många (miljö)medvetna människor, bl a så har det förbjudits att ha plastpåsar i butikerna, man får med sig matvarorna i lådor eller ha med sin egen kasse.

puu poa beach

Och den röda sanden, så tilltalande färg, så jordande 🙂 Den lille hittade en kokosnöt som fick bli en båt…

puu poa beach

kokosnötsbåt

Vi hade en stor jeep som vi åkte runt i och utforskade hela ön med. Alla berg, och all grönska, alla vattenfall, alla magiska regnbågar, det går bara inte att beskriva i ord, hela Kauai vibrerar av liv. En cool detalj är att alla registreringsplåtar på bilarna har en regnbåge på sig, och i Florida har dom apelsiner 🙂

green kauai

lush kauai

vattenfall hawaii

vattenfall hawaii

waimea canyon

Här är vi och tittar ut över 16 km långa Waimea Canyon, även känd som ”Grand Canyon of the Pacific”.

På Kauai spelades senaste Jurassic Park filmen in, och den här ön finns med på topp 10 listan över världens mest regniga platser. Så regnbågar är man garanterad att njuta av.

regnbåge kauai waimea canyon

shave ice hanalei

Det finns massa små coola food trucks, t ex med Shave Ice som är mega populärt, det är typ krossad is som man häller söt sörja på, den lille gillade det men jag var inte så imponerad. Däremot så fanns det kokosglass överallt, chocolate coconut var min favvo.

Blev superglada när vi hitta en truck med veganska crepes. Jag tog med Hawaii odlat macadamia/chokladsmör och banan, och den lille valde ananas och honung, så gott 🙂

veganska crepes

Dagar vi inte gjorde utflykter på njöt vi av stranden. Här på Hanalei beach som hade den mjukaste och lenaste sanden någonsin 🙂 Normalt var det stora vågor men vissa dagar var det barnvänligt och vi leta snäckor och kollade fiskar. Får aldrig nog av att titta ut mot havet, så vackert!

stranddagar i hanalei

north shore kauai

drakfrukt till mellanmål

Exotiskt med drakfrukt till mellanmål på stranden, annan frukt vi mumsade på var rambutan, tyvärr var inte mango eller lychee i säsong. Hade alltid med matlådor, stora matiga sallader och hembakat glutenfritt proteinbröd med avokado och groddar på.

Den lille trivdes som aldrig förr, äkta frihet att bara få vara, i paradiset dessutom!

norra delen av kauai

På Kauai finns en Hinduiskt kloster som ligger otroligt vackert upp på bergen med grönskande dalar runt omkring.

Pampig grön entre med elefantguden Ganesha utanför som man kunde offra till.

ganesh kauai hindu monastery

hindu monastery kauai

Under Banyan trädet, en plats för stilla meditation. Gröna frodiga små gångar runt hela klostret med vackra utsikter över klostrets ägor. Den här plasten är verkligen speciell och vi var tvungna att komma tillbaka en andra gång för att njuta mer av vibbarna här.

banyan hindu

kauai hindu garden

utsikt kauai hindu monastery

Hanalei viewpoint, supernära där vi bodde, så vackert! Och bilderna nedan är över Hanalei bukten, ojoj, den utsikten passerade vi nästa varje dag med bilen. Stannade såklart och kolla solnedgång här oxo, magiskt!

hanalei valley viewpoint

hanalei bay

hanalei bay sunset

Som ni kanske förstår var det här bästa resan någonsin, allt, precis allt va så vacker att man svimmade <3 Kauai i våra hjärtan förevigt!

En liten Kauai blessing som avslut:

”May there always be tradewinds behind you, rainbows above you and aloha all around you” <3

Kolla gärna in den här videon för äkta Hawaii vibe: Somewhere Over the Rainbow 2011 – Israel ”IZ” Kamakawiwo’ole

 


 

Lite fin info om ”Aloha” -som är mer än bara en hälsningsfras……

The literal meaning of aloha is “the presence of breath” or “the breath of life.” It comes from “Alo,” meaning presence, front and face, and “ha,” meaning breath. Aloha is a way of living and treating each other with love and respect. Its deep meaning starts by teaching ourselves to love our own beings first and afterwards to spread the love to others.

Akahai,” meaning kindness, to be expressed with tenderness;

Lokahi,” meaning unity,to be expressed with harmony;

Oluolu,” meaning agreeable,to be expressed with pleasantness;

Haahaa,” meaning humility, to be expressed with modesty;

Ahonui,” meaning patience, to be expressed with perseverance.

These are traits of character that express the charm, warmth and sincerity of Hawaii’s people. It was the working philosophy of Native Hawaiians and was presented as a gift to the people of Hawaii.

”Aloha” is more than a word of greeting or farewell or a salutation.

”Aloha” means mutual regard and affection and extends warmth in caring with no obligation in return.

”Aloha” is the essence of relationships in which each person is important to every other person for collective existence.

”Aloha” means to hear what is not said, to see what cannot be seen and to know the unknowable.

Check Also

Välkomna till OLIVE RETREAT – Andalusien i höst

Södra Spanien ligger varmt om de flestas våra hjärtan, då vi är många som åkt …

3 comments

 1. vackert! fint att du la ut bilder från er resa här 🙂

 2. Hej!

  Har nyss hittat er hemsida. Blir verkligen inspirerad av ert liv.
  Tänker själv på vad jag äter och undviker gluten, mjölk, vitt socker, processad mat, hel- och halvfabrikat osv.

  Det jag tyvärr har märkt är att mina tänder inte är lika vita som förut. Har provat alla de olika tandborstar o flourfria tandkrämer utan resultat.

  Dina tänder ser verkligen vita ut. Vilken tandkräm använder du?

  Keep up the good work!

  Vänligen Johanna

  • Hej Johanna, så roligt och höra att du blir inspirerad 🙂 Gällande tänderna så har jag senaste tio åren borstat utan flour, har använt Weledas örttandkräm mest, och kör med en eltandborste. Kram T

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *