Home » Recept » Glutenfria Äpple/Kanel Muffins

Glutenfria Äpple/Kanel Muffins

recept glutenfria muffins kanel och äpple, utan jäst, laktos och ägg, sockerfria

 

Här kommer receptet på de glutenfria äppel/kanel muffins jag serverade på Leóns kalas. Saftiga och med fullvärdigt protein. De är helt fria från ägg, mejeriprodukter, raffinerat socker, och jäst 🙂 Kan det bli bättre??!!

 

Recept Glutenfria Äpple/Kanel Muffins 

Ca 10 stycken. Sätt ugnen på 175 grader.

 

Torra ingredienser:

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3-4 tsk xylitol (eller 3-4 tsk extra i den blöta ingrediensmixen)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk äkta vanilj pulver

Börja med att blanda alla torra ingredienser noggrant i en bunke.

 

Blöta ingredienser:

  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 äpple
  • 1/2 tsk salt

Mixa alla blöta ingredienser i en high speed blender tills det blir slätt. Blanda sedan ner detta i bunken med torra ingredienser. Rör runt till det blir en krämliknande konsistens.

 

Fyllning:

  • äppelbitar
  • halverade hasselnötter

 

Dadel-Kanel Kräm:

  • 12 dadlar
  • ca 1,1 dl vatten
  • 3 tsk pressad citron
  • 3 tsk kanel
  • nypa salt

Smaka av så det blir lagom sött för just dig.

 

recept glutenfria muffins kanel och äpple, utan jäst, laktis och ägg, sockerfria

 

Ta 1 msk av smeten och lägg i botten på muffinsformarna, ca 10 st. Jag använde mig av siliconformar. Lägg ner lite typ 3 klickar av dadel-kanel krämen och sätt ner några äppelbitar.

 

recept glutenfria muffins kanel och äpple, utan jäst, laktis och ägg, sockerfria

 

Lägg på ytterligare 1 msk av muffins smeten och klicka ner en dadel-kanel kräms dutt och swirla ut den med fingret, lägg på en äppelbit och lite halverade hasselnötter.

Grädda i ugnen ca 10-15 minuter på 175 grader. Kolla med en sticka, om den är torr är dom klara. Ta ut och lägg över en handduk medans de svalnar.

 

recept glutenfria muffins kanel och äpple, utan jäst, laktis och ägg, sockerfria

 

Check Also

balansera tarmfloran, ibs mage, hemmagjord sauerkraut surkål kanon för magen massa bra bakterier

Hemmagjord Sauerkraut/Surkål

Surkål, eller sauerkraut, är så extremt gott och vi äter det till alla våra måltider. …

4 comments

  1. Varför har man i xylitol? tänker bara på sånt som finns i tuggummi 🙂

  2. Hej!
    Ser sjukt mumsiga ut. Undrar om man man kan byta kikärtsmjölet mot quinoamjöl istället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *