Fördelar med Raw Food

plantpower klorofyll råkost naturlig kosthållning låt maten vara din medicin

En plantbaserad kosthållning är utrensande
Vår kropp slutar aldrig att reparera vävnader, rensa ut gifter och bekämpa inkräktare. Om vi belastar vårt system med gifter från processad mat, från kosmetika, parfymerade hygienprodukter, bekämpningsmedel samt vatten och luftföroreningar kan inte kroppen göra sin utrensande jobb särskilt bra. Gifter byggs upp i våra fettvävnader och sen börjar våra kroppar att försvagas och hälsa försvinner successivt. Vi blir mottagliga för bakterie och visus infektioner, våra hormoner blir obalanserade och vi känner oss trött och mentalt oklara. Vi har svårigheter att förlora vikt och vi är bombarderade med skadliga fria radikaler som kan leda till cancer och för tidigt åldrande. När vi äter ren naturlig lättsmält mat har våra kroppar mer energi att reparera och rensa och blir stark och vital på alla sätt.

Raw Food är huvudsakligen basisk
Frukt och grönsaker innehåller basiska mineraler som kalcium, magnesium och kalium, och stödjer våra kroppar att hålla ett balanserat pH värde på 7,35-7,46. När vi äter mat som är försurande måste vår kropp återbalansera sig genom att läcka dessa mineraler från vårt skället och organ och därmed försvaga dem. En försurande diet av kött, mejeriprodukter, socker, gluten, kaffe, läsk och alkohol kan leda till övervikt, diabetes, kroniskt trötthets symptom, benskörhet, artrit och cancer. För bästa resultat borde vi äta en diet som ät 80% basisk och 20% syrabildande.

Minskat sötsug
När vi saknar viktiga näringsämnen kan vi äta mat dagen lång utan att aldrig bli nöjd, med näringtät mat kan vi lugna de konstanta sugen efter mat och man är generellt mindre hungrig.

Ökad energi
Råkost tynger inte ner lika mycket som en tungt lagat mål mat. Du kommer upptäcka att du kanske inte behöver det där morgon kaffet eller eftermiddags siestan, ingen mer matkoma. Vi äter för mer energi med andra ord.

Hormonbalanserande
Kost och livsstil har avsevärd effekt på hormonbalansen. Många kvinnor har upplevt mindre ömma bröst, kramper och vätskeansamling. Mindre humörsvängningar och svallningar, efter att ha ändrat till en socker snål och råkost diet.

Förbättrad vätskebalans
De flesta dricker inte nog med vatten och är kroniskt uttorkade. Råkost har högre andel vatten än lagad mat, då vatten är det första som försvinner i tillagningsprocessen. Njurarna fungerar bättre vilket ger vår hud lyster och ger oss mer energi samt bättre mental fokus.

Bättre matsmältning
Den höga andelen fiber och vatten i råkost hjälper att trycka igenom maten genom tarmarna och då borsta borsta gammalt material och gifter.
Toabesöken blir mer regelbundna, magen plattare och mindre svullen.

Starkare immunsystem
Råkost har hög andel vitamin C och fytokemikalier vilka har kraftfulla immunförstärkande, antioxidant, anti-inflammatorisk och anti-cancer egenskaper. De skyddar oss också mot hjärt- och kärlsjukdomar, förebygger ögonproblem, och benskörhet.

En rå kosthållning innehåller klorofyll
Alla gröna grönsaker innehåller klorofyll, även kallat plantblod. Klorofyll är väldigt basiskt och innehåller anti-cancer egenskaper, bygger upp röda blodceller, förser blodet med syre och rensar ut tungmetaller såsom kvicksilver. Tillagning förstör dessa kraftfulla komponenter.

Viktminskning
Det är en självklarhet kroppen med en lågkalori och fiberrik kost gör sig av med extra kilon. Genom att inkludera mer råkost och eliminera skräpmat och processad mat kommer du bli smal snabbt.

Saktar ner åldrandet
Genom att fylla vår kropp med näringsämnen varje stödjer vi våra organ att fungera fullt ut, det oss mer energi, mental klarhet och balanserade hormonsystem, samt mindre rynkor. Risken för åldersrelaterad sjukdom minskar. Ingen mer oro kring hjärt- kärlsjukdom, högt blodtryck, och kolesterol.En plantbaserad kosthållning är utrensande
Vår kropp slutar aldrig att reparera vävnader, rensa ut gifter och bekämpa inkräktare. Om vi belastar vårt system med gifter från processad mat, från kosmetika, parfymerade hygienprodukter, bekämpningsmedel samt vatten och luftföroreningar kan inte kroppen göra sin utrensande jobb särskilt bra. Gifter byggs upp i våra fettvävnader och sen börjar våra kroppar att försvagas och hälsa försvinner successivt. Vi blir mottagliga för bakterie och visus infektioner, våra hormoner blir obalanserade och vi känner oss trött och mentalt oklara. Vi har svårigheter att förlora vikt och vi är bombarderade med skadliga fria radikaler som kan leda till cancer och för tidigt åldrande. När vi äter ren naturlig lättsmält mat har våra kroppar mer energi att reparera och rensa och blir stark och vital på alla sätt.

En råkost hållning är huvudsakligen basisk
Frukt och grönsaker innehåller basiska mineraler som kalcium, magnesium och kalium, och stödjer våra kroppar att hålla ett balanserat pH värde på 7,35-7,46. När vi äter mat som är försurande måste vår kropp återbalansera sig genom att läcka dessa mineraler från vårt skället och organ och därmed försvaga dem. En försurande diet av kött, mejeriprodukter, socker, gluten, kaffe, läsk och alkohol kan leda till övervikt, diabetes, kroniskt trötthets symptom, benskörhet, artrit och cancer. För bästa resultat borde vi äta en diet som ät 80% basisk och 20% syrabildande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *