Festlig matvecka

how to break a fast, hur man bryter en fasta

Förra veckan var minst sagt en riktigt festlig matvecka 🙂 Som vi njöt av att äta igen efter fastan! Men, som Dr Gabriel Cousens säger, ”Any fool can fast, but it takes a wise man to break it”.

Första tallriken på måndagsmorgonen såg ut som ovan. Raw food kex med varma soltorkade tomater, direkt från torkugnen, och färsk basilika, grönsallad med solrosskott, egen gjord sauerkraut, gurka och marinerad röd paprika. Enligt protokollet är inget fett tillåtet första två dagarna. Så ingen olivolja, avokado, oliver, nötter eller hampafrön.  Men dock ska man äta nymalda linfrön till varje måltid, två matskedar till varje måltid, bl a för att tarmsystemet ska kicka igång. Chris kommer skriva ett längre inlägg om fastan och tiden efter. Har ni några frågor kring det inlägget skriv gärna en kommentar så kan han inkludera svaret.

Hela förra veckan bakade vi massa raw food bröd, testade olika varianter och smaker, så på dag tre åt vi denna grymt goda pizza med pesto och tomatsås, toppad med färsk ruccola, oliver och grönsaker. Sen blev det en del mat som vi cravade under fastan, t ex hummus på kokta vita bönor och sötpotatis i ugn. Jisses vad gott! Kändes som jag kunde äta hur mycket som helst.

raw food pizza, glutenfritt bröd,  hälsosa pizzabotten

 

Under påsken blev det helt lungt här i Lima, ingen trafik och tomt på gatorna. Alla verkade ha flytt stan. Superskönt! Vi tog långpromenader varje dag och gjorde påskgodis 🙂 Veckan som har kickat igång är en stor viktig arbetsvecka, och i eftermiddag ska en tidning komma och göra reportage med mina kakor 🙂

raw food påskgodis, easter candy, sockerfritt godis, glutenfria kakor

 

Check Also

rawfoodglass bananglass i glutenfri våffla, sockerfritt barnkalas

Rawfood killen 4 år

I helgen firade vi den här vilda rawfood killen som har fyllt 4 år 🙂 …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *