Ett Bättre Lima

Hej Hallå,

Wow, vilken intensiv tid vi har haft här nere i Lima. Under de senaste 6 veckorna har vi legat i planering och skapat ett matprojekt här i 9-miljoners staden. Hela Sveriges befolkning på en yta av stor-Stockholm med förorter. Typ.

Våra planer att bo i Pisac, Cusco förändrades ju i december, i och med att den peruanska kvinna som drev Tree of Life i Peru inte var villig att rätta sig efter de givna protokollen av Dr Cousens, och jag fann mig i ett hörn där jag såklart valde mina Masters studier och Tree. Därav denna stora omplanering av målsättningar och resurser, och vår flytt till Lima. Vi kan erkänna att det går få dagar då vi inte nämner vår intention att bo närmare naturen, men har den större planen visat oss denna väg så är det här vi skall promenera.

Det som är bra med städer är att man når många individer, något som tydligt märkts nu med den impuls vi lägger i vår nyöppnade lilla restaurang som heter Deli Viva (Alive Deli). Tess nämnde att hon hade avslöjat den glad nyheten för er läsare 🙂 Här i Peru finns fortfarande stora möjligheter för nya impulser, vilket vi kommer med i och med vegan, organic, och alive foods.

Hur som haver, det har varit intensivt med all planering och iordningställande. Att vi har samarbete med, samt ligger på samma adress, som Punto Organico (organic point) som är Limas enda ”fullskaliga” ekologiska butik hjälper på flera plan såsom logistik och att de redan arbetat sig in på marknaden.

Vi håller oss strikt till ekologiskt, samt att 99% av ingredienserna kommer från Peru, så det känns skönt att vara lokala och säsongsbetonade. Ur den aspekten är det helt klart lättare att leva här i Peru som har 84 av världens 104 mikroklimat. Grejen är den att den inhemska marknaden för eko fortfarande är nästintill obefintlig och man måste leta för att hitta ekologiskt odlat, man skulle kunna tro att det är tvärtom. Det är såklart svårare att ha fokus på lokalt/säsongsbetonat i Sverige, men största props o cred till dem som har 🙂

raw food libanesisk meze tallrik

Delin serverar varje vardag raw vegan mat, helt i linje med Tree of Life, frukostar och juicer, och såklart Tess grymma efterrätter, kanske inte helt hundra Tree of Life eftersom hon är frälst på choklad just nu 🙂

Idag serverades ovanstående tallrik, libanesisk favorit med falafel, zucchini hummus, tabouleh, och blomkåls cous-cous. Alltid tillsammans med en regnbågssallad, dressing, och grönt ört te. Vi har lyckats lägga beslag på en av Perus få raw food kockar, och tillsammans med henne så lär vi just nu upp övrig personal så stället ska bli självgående, för även om det är grymt kul och kreativt att stå i köket har jag dessvärre inte den tiden i och med studier, familj och andra jobb möjligheter, samt sömn 😛

Den fantastiska efterrätten för dagen var en raw apelsin-choklad mousse 🙂

raw apelsin choklad mousse

Check Also

rawfoodglass bananglass i glutenfri våffla, sockerfritt barnkalas

Rawfood killen 4 år

I helgen firade vi den här vilda rawfood killen som har fyllt 4 år 🙂 …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *