España

solnedgång medelhavet marbella rawfood clean living

Det var 5 fantastiska dagar vi njöt av i Spanien förra veckan, så underbart med vårväder och äntligen sooool i våra ansikten 🙂 Vi bodde lite utanför all ståhej i Marbella, alltså på sydkusten. Första dagen fick vi avnjuta en alldeles underbart magisk solnedgång över Medelhavet, jag var så nöjd!!

istan analusien spanien

En av dagarna åkte vi inåt i landet till en mysig by som heter Istán. Byn är belägen på en bergssluttning med totalt oslagbar utsikt ca 1,5 mil från kusten. Floden som rinner ut mot havet heter Rio Verde, den gröna floden 🙂

naturlig vattenkälla spanien , rent vatten

Är man intresserad av hälsa vet man att vatten är av absoluta högsta vikt, och på något magiskt sätt är Istán beläget på en naturlig källa, så runt om i hela byn finns det massa offentliga kranar med rent källvatten som man kan dricka direkt ifrån.

Det här källvattnet, som året runt håller en temperatur på ca 13 grader, är omkring 75-100 år gammalt och har filtrerats genom jorden så det är berikat med vitamin B12 producerande bakterier. Super duper lyxigt tycker vi!! Vilken sann naturskatt 🙂

rent källvatten med vitamin b12 producerande bakterier

Istán byborna har tänkt till lite extra när det kommer till växter runt om i byn, de vill nämligen bara plantera nyttoväxter, så överallt på allmänna gator och torg står bl a olika citrusträd i sin fulla prakt, och vem som helst verkar kunna plocka av frukterna, här växer det det i abundance.

ekologiska citrusträd spanien

En övergiven trädgård med avokados i överflöd, så läckert, tänk hur mycket guacamole man kan göra, mums mums!

avokadoträd massa gucamole

Ett vackert mandelträd i full blomning. Här hittar man också massa oliv- och carobträd 🙂 Lyx!

mandelträd i blomning

Sista dagen var det så varmt att vi kunde ta av oss till t-shirt 🙂 Här nedan har vi stannat på en utsiktsplats för häng i solen och mumsar på ekologiska hallon. Många fina vandringsleder finns att hitta här längs med solkusten, och landskapet är fantastiskt vacker.

spanska solkusten rawfood

Chris tog sig såklart ett dopp i Medelhavet 🙂 Det var tydligen varmare än han hade tänkt sig. Lillen och jag roade oss med att plocka snäckor på stranden.

dopp i medelhavet rawfood marbella

Och självklart fyllde vi väskorna med nyplockade ekologiska citroner och apelsiner som fick följa med hem till Sverige 🙂 Återigen stor lycka och lyxkänsla!

ekologisk citron spanien

Check Also

rawfoodfamiljen hawaii

Hawaii

León och jag har varit på världens bästa resa, vi var borta hela november och gick …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *