Home » Recept » Anti-Candida/Diabetesvänligt » Chiagröt/pudding med Jordgubbsmjölk

Chiagröt/pudding med Jordgubbsmjölk

raw chia pudding jordgubbsmjölk strawberrymylk superfood

Ingredienser 2 port:

Jordgubbsmjölk

1/2-1 dl nötter eller frön  (mandlar, hassel- eller pecannötter, hampa-, solros- eller pumpafrön)
4-5 dl vatten
nypa ekologiskt vaniljpulver
nypa salt
1 tsk kokosolja
1 dl jordgubbar, färska eller rumstempererade om de har varit frysta

Kör allt i mixer, sila av nöt/fröpulpen om en tunnare konsistens på mjölken önskas. Kom ihåg att nötter och frön ska alltid blötläggas innan användning, dock ej hampafrön.

Chiapuddingen

3-4 msk chiafrön

Blanda chiafröna med jordgubbsmjölken och avvakta tills konsistensen är tjock. Jag blandade alltsammans och körde sedan på lägsta hastighet på mixern i ca 10 minuter till det blev tjockt. Spä ut med lite vatten om chiagröten känns för kompakt.

Häll över i två skålar och blanda ner massa skivade jordgubbar eller andra bär. Toppa med bipollen.

Check Also

kålwrap med krämig saffrans-hirsotto, nektarin chutney, avokado och gurkskivor med hackad mynta, hälsosam mat, detox mat, mat man blir smal av, nyttig näringsrik mat, god vegan mat, rawfood recept middag lunch

Kålwrap med Saffran/Broccoli Hirsotto

Att använda kålblad som tallrik/wrap är verkligen smidigt, blir mycket mindre disk 🙂 Igår blev …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *